Rakott zöldségek főtt hússal sajtosan

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • Húslevesből megmaradt zöldségek és főtt húsok
  • 270 g tejföl
  • 25 dkg trappista sajt
  • 3 db tojás
  • pici só
  • kevés őrölt bors
  • 1 tk étolaj

Elkészítése:

A maradék főtt húsokat -ha csontos- lefejtjük és késsel durvára vágjuk, a zöldségek közül a nagyobb darabokat (karalábé, burgonya, zeller, gomba..stb.) felszeleteljük.

A sajtot lereszeljük és a 2/3-ához egy tálba téve hozzáadjuk a tejfölt, a 3 db tojást, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és összekeverjük.

Egy tepsit vagy tűzálló tálat kikenünk étolajjal és tetszés szerint belerétegeljük a zöldségeket és a húsokat.

Ráöntjük a tejfölös tojásos masszát, végül rászórjuk a maradék 1/3 rész reszelt sajtot, megborsozzuk és előmelegített sütőbe téve 200 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük.

Miután elkészült, a szeleteket megszórjuk friss petrezselyemzölddel és kenyérrel vagy anélkül tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!