Rakott zöldbab recept

Hozzávalók:
- 40 dkg zöldbab (fagyasztott)
- 1 fej vöröshagyma
- 50 dkg darált hús
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint pirospaprika
- szükség szerint étolaj
- 15 dkg rizs
- 45 dkg tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (tejfölbe keverjük)
- 4 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg reszelt sajt
- 2 ek zsemlemorzsa
- 2 ek zsír
Elkészítése:
A hagymát felaprítjuk, majd egy serpenyőben kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, fűszereket és némi vízzel felöntjük így pörköltet készítünk.
Egy jénait kizsírozunk és megszórjuk zsemlemorzsával.
A zöldbabot sós vízben előfőzzük, majd a felét a jénaiba tesszük, erre teszünk az előre megfőzött rizsből és a közben elkészült húsból. Teszünk rá főtt tojást, tojással elkevert tejfölt és reszelt sajtot.
Addig rétegezzük, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A végén tejföl és reszelt sajt kerül rá.
200 fokra előmelegített sütőben kb 30-40 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »