Rakott zöldbab recept
Hozzávalók:
- 40 dkg zöldbab (fagyasztott)
- 1 fej vöröshagyma
- 50 dkg darált hús
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint pirospaprika
- szükség szerint étolaj
- 15 dkg rizs
- 45 dkg tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (tejfölbe keverjük) - 4 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg reszelt sajt
- 2 ek zsemlemorzsa
- 2 ek zsír
Elkészítése:
A hagymát felaprítjuk, majd egy serpenyőben kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, fűszereket és némi vízzel felöntjük így pörköltet készítünk.
Egy jénait kizsírozunk és megszórjuk zsemlemorzsával.
A zöldbabot sós vízben előfőzzük, majd a felét a jénaiba tesszük, erre teszünk az előre megfőzött rizsből és a közben elkészült húsból. Teszünk rá főtt tojást, tojással elkevert tejfölt és reszelt sajtot.
Addig rétegezzük, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A végén tejföl és reszelt sajt kerül rá.
200 fokra előmelegített sütőben kb 30-40 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









