Rakott zöldbab recept

Hozzávalók:
- 40 dkg zöldbab (fagyasztott)
- 1 fej vöröshagyma
- 50 dkg darált hús
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint pirospaprika
- szükség szerint étolaj
- 15 dkg rizs
- 45 dkg tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (tejfölbe keverjük)
- 4 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg reszelt sajt
- 2 ek zsemlemorzsa
- 2 ek zsír
Elkészítése:
A hagymát felaprítjuk, majd egy serpenyőben kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, fűszereket és némi vízzel felöntjük így pörköltet készítünk.
Egy jénait kizsírozunk és megszórjuk zsemlemorzsával.
A zöldbabot sós vízben előfőzzük, majd a felét a jénaiba tesszük, erre teszünk az előre megfőzött rizsből és a közben elkészült húsból. Teszünk rá főtt tojást, tojással elkevert tejfölt és reszelt sajtot.
Addig rétegezzük, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A végén tejföl és reszelt sajt kerül rá.
200 fokra előmelegített sütőben kb 30-40 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »