Rakott zöldbab recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 40 dkg zöldbab (fagyasztott)
- 1 fej vöröshagyma
- 50 dkg darált hús
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint pirospaprika
- szükség szerint étolaj
- 15 dkg rizs
- 45 dkg tejföl
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (tejfölbe keverjük)
- 4 főtt FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg reszelt sajt
- 2 ek zsemlemorzsa
- 2 ek zsír
Elkészítése:
A hagymát felaprítjuk, majd egy serpenyőben kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, fűszereket és némi vízzel felöntjük így pörköltet készítünk.
Egy jénait kizsírozunk és megszórjuk zsemlemorzsával.
A zöldbabot sós vízben előfőzzük, majd a felét a jénaiba tesszük, erre teszünk az előre megfőzött rizsből és a közben elkészült húsból. Teszünk rá főtt tojást, tojással elkevert tejfölt és reszelt sajtot.
Addig rétegezzük, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A végén tejföl és reszelt sajt kerül rá.
200 fokra előmelegített sütőben kb 30-40 percig sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.