Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott zöldbab recept

Rakott zöldbab
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg zöldbab (fagyasztott)
    • 1 fej vöröshagyma
    • 50 dkg darált hús
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors
    • ízlés szerint pirospaprika
    • szükség szerint étolaj
    • 15 dkg rizs
    • 45 dkg tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (tejfölbe keverjük)
    • 4 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg reszelt sajt
    • 2 ek zsemlemorzsa
    • 2 ek zsír

    Elkészítése:

    A hagymát felaprítjuk, majd egy serpenyőben kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, fűszereket és némi vízzel felöntjük így pörköltet készítünk.

    Egy jénait kizsírozunk és megszórjuk zsemlemorzsával.

    A zöldbabot sós vízben előfőzzük, majd a felét a jénaiba tesszük, erre teszünk az előre megfőzött rizsből és a közben elkészült húsból. Teszünk rá főtt tojást, tojással elkevert tejfölt és reszelt sajtot.

    Addig rétegezzük, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A végén tejföl és reszelt sajt kerül rá.

    200 fokra előmelegített sütőben kb 30-40 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá