Rakott zöldbab

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg zöldbab (fagyasztott)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg darált hús
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint pirospaprika
  • szükség szerint étolaj
  • 15 dkg rizs
  • 45 dkg tejföl
  • 1 tojás (tejfölbe keverjük)
  • 4 főtt tojás
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 2 ek zsír

Elkészítése:

A hagymát felaprítjuk, majd egy serpenyőben kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, fűszereket és némi vízzel felöntjük így pörköltet készítünk.

Egy jénait kizsírozunk és megszórjuk zsemlemorzsával.

A zöldbabot sós vízben előfőzzük, majd a felét a jénaiba tesszük, erre teszünk az előre megfőzött rizsből és a közben elkészült húsból. Teszünk rá főtt tojást, tojással elkevert tejfölt és reszelt sajtot.

Addig rétegezzük, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A végén tejföl és reszelt sajt kerül rá.

200 fokra előmelegített sütőben kb 30-40 percig sütjük.