Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott tészta recept

Rakott tészta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg darál thús (nálam, pulyka volt)
    • 30 dkg ízlés szerinti zöldség (nálam: zöldborsó, zeller, sárgarépa, gomba, ceruzabab, karalábé, kukorica és kelbimbó volt)
    • 50 dkg száraz tészta
    • 20 dkg reszelt sajt
    • 10 dkg margarin
    • 4 dl tejföl
    • kurkuma, petrezselyemzöld, só, bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    A darált húst zsiradék nélkül lepirítom. A végén sózom és borsozom.

    Közben a zöldséget megfőzöm sós vízben. Petrezselyemmel és kurkumával ízesítem. Ha megfőtt, akkor úgy szűröm le, hogy felfogom a főzőlevet és abban főzöm ki a tésztát, így jól átveszi a zöldségek ízét.

    Egy tűzálló tálat kikenek margarinnal és a zöldségeket beleteszem. A forró húst ráöntöm és jól elkeverem, hogy a margarin elolvadjon. A fele sajtot ráreszelem és ha kész a tészta azt is hozzáadom a tejöllel együtt. Ismét jól elkeverem.

    A sütőt előmelegítem és a maradék sajtot a rakott tetejére reszelem. Forró sütőben addig sütőm, hogy a sajt jó ropogós legyen.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá