Rakott tészta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg darál thús (nálam, pulyka volt)
- 30 dkg ízlés szerinti zöldség (nálam: zöldborsó, zeller, sárgarépa, gomba, ceruzabab, karalábé, kukorica és kelbimbó volt)
- 50 dkg száraz tészta
- 20 dkg reszelt sajt
- 10 dkg margarin
- 4 dl tejföl
- kurkuma, petrezselyemzöld, só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A darált húst zsiradék nélkül lepirítom. A végén sózom és borsozom.
Közben a zöldséget megfőzöm sós vízben. Petrezselyemmel és kurkumával ízesítem. Ha megfőtt, akkor úgy szűröm le, hogy felfogom a főzőlevet és abban főzöm ki a tésztát, így jól átveszi a zöldségek ízét.
Egy tűzálló tálat kikenek margarinnal és a zöldségeket beleteszem. A forró húst ráöntöm és jól elkeverem, hogy a margarin elolvadjon. A fele sajtot ráreszelem és ha kész a tészta azt is hozzáadom a tejöllel együtt. Ismét jól elkeverem.
A sütőt előmelegítem és a maradék sajtot a rakott tetejére reszelem. Forró sütőben addig sütőm, hogy a sajt jó ropogós legyen.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









