Rakott tészta recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 30 dkg darál thús (nálam, pulyka volt)
- 30 dkg ízlés szerinti zöldség (nálam: zöldborsó, zeller, sárgarépa, gomba, ceruzabab, karalábé, kukorica és kelbimbó volt)
- 50 dkg száraz tészta
- 20 dkg reszelt sajt
- 10 dkg margarin
- 4 dl tejföl
- kurkuma, petrezselyemzöld, só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A darált húst zsiradék nélkül lepirítom. A végén sózom és borsozom.
Közben a zöldséget megfőzöm sós vízben. Petrezselyemmel és kurkumával ízesítem. Ha megfőtt, akkor úgy szűröm le, hogy felfogom a főzőlevet és abban főzöm ki a tésztát, így jól átveszi a zöldségek ízét.
Egy tűzálló tálat kikenek margarinnal és a zöldségeket beleteszem. A forró húst ráöntöm és jól elkeverem, hogy a margarin elolvadjon. A fele sajtot ráreszelem és ha kész a tészta azt is hozzáadom a tejöllel együtt. Ismét jól elkeverem.
A sütőt előmelegítem és a maradék sajtot a rakott tetejére reszelem. Forró sütőben addig sütőm, hogy a sajt jó ropogós legyen.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.