Rakott spárga csirkével és krumplival recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemell
- 3 nagyobb krumpli
- egy nagy marék spárga
- 3 dl tejszín
- só, bors, szerecsendió
- vaj
- olaj vagy zsír a sütéshez
- sajt
Elkészítése:
Egy közepes méretű tepsit kenjünk ki olajjal vagy zsírral. Ezután a krumplikat hámozzuk meg, vágjuk 1-2 centi vastag karikákra és rakjuk ki vele a tepsi alját. Szórjuk meg ízlés szerint sóval.
A csirkemellet mossuk meg és vágjuk vízszintesen kettőbe vagy háromba, attól függően, hogy milyen vastagon szeretnénk a husit. A szeleteket én még ketté vágtam, hogy kisebb érmeszerű darabokat kapjak. A nyers csirkéket sózzuk, borsozzuk és egy felhevített serpenyőben egy kis olajon fehéredésig süssük. A fehér húsokat a nyers krumplikarikákra terítjük.
A spárgát ezután megtisztítjuk és kis karikákra vágjuk. Egy serpenyőben egy evőkanálnyi vajat olvasztunk és beletesszük a spárgát. Fedővel lefedve pár percig pároljuk, majd felöntjük a tejszínnel (én egy evőkanál lisztet szórtam a spárgára, mielőtt a tejszínt bele.öntöttem) Ha sűrű lett a szósz vagy szaporítani szeretnénk, öntsünk hozzá fél pohár vizet. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a szerecsendiót. Addig főzzük, míg be nem sűrűsödik és el nem kezd forrni.
Végül a spárgás szószt eloszlatjuk a húsokon. A tetjére sajtot reszelhetünk. Fóliával lefedve a sütőbe tesszük. 180 fokon először 40 percig süssük, majd a fóliát levéve addig míg a sajt meg nem pirul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »