Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott spárga csirkével és krumplival recept

Rakott spárga csirkével és krumplival
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg csirkemell
    • 3 nagyobb krumpli
    • egy nagy marék spárga
    • 3 dl tejszín
    • só, bors, szerecsendió
    • vaj
    • olaj vagy zsír a sütéshez
    • sajt

    Elkészítése:

    Egy közepes méretű tepsit kenjünk ki olajjal vagy zsírral. Ezután a krumplikat hámozzuk meg, vágjuk 1-2 centi vastag karikákra és rakjuk ki vele a tepsi alját. Szórjuk meg ízlés szerint sóval.

    A csirkemellet mossuk meg és vágjuk vízszintesen kettőbe vagy háromba, attól függően, hogy milyen vastagon szeretnénk a husit. A szeleteket én még ketté vágtam, hogy kisebb érmeszerű darabokat kapjak. A nyers csirkéket sózzuk, borsozzuk és egy felhevített serpenyőben egy kis olajon fehéredésig süssük. A fehér húsokat a nyers krumplikarikákra terítjük.

    A spárgát ezután megtisztítjuk és kis karikákra vágjuk. Egy serpenyőben egy evőkanálnyi vajat olvasztunk és beletesszük a spárgát. Fedővel lefedve pár percig pároljuk, majd felöntjük a tejszínnel (én egy evőkanál lisztet szórtam a spárgára, mielőtt a tejszínt bele.öntöttem) Ha sűrű lett a szósz vagy szaporítani szeretnénk, öntsünk hozzá fél pohár vizet. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a szerecsendiót. Addig főzzük, míg be nem sűrűsödik és el nem kezd forrni.

    Végül a spárgás szószt eloszlatjuk a húsokon. A tetjére sajtot reszelhetünk. Fóliával lefedve a sütőbe tesszük. 180 fokon először 40 percig süssük, majd a fóliát levéve addig míg a sajt meg nem pirul.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá