Rakott krumpli füstölt scamorzával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 100 g. szarvasi füstölt scamorza
- 3 nagyobb burgonya
- 100 g füstölt házikolbász
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 kis doboz tejföl
- 1 púpos evőkanál liszt
- 3 szelet toast kenyér
- 50 g. napon szárított paradicsom (saját készítésű)
- só, őrölt bors
- szárított bazsalikom, és oregánó
Elkészítése:
A krumplit héjával, két tojással együtt sós vízben felteszem főni. Három szelet toast kenyér héját levágom, nyújtófával vékonyra nyújtom, majd kivajazott püspökkenyér forma aljába rakom.
Erre kerül a főtt, majd meghámozott szeletelt főtt krumpli fele, valamint a szeletelt házi kolbász, legvégül a szeletelt főtt tojás.
Ezután két tojásból, amit lazán felverek, tejfölből, egy kanál lisztből, valamint kevés vízből mártást kavarok. Enyhén megsózom, megborsozom, kevés szárított bazsalikomot, és oregánót adok hozzá, majd az eddig a formába rakott alapanyagokra töltöm a mártás 2/3 részét.
A napon szárított paradicsomot is elosztom rajta. A maradék krumplival betakarom, majd a maradék masszát is elsimítom rajta. Sütőbe teszem, ahol nincs szüksége hosszú sütésre, hiszen minden előfőzött volt.
Mikor a teteje kezd pirulni, a tépett scamorzát is ráteszem, és hagyom, hogy ráolvadjon. Mikor megsült, nem azonnal tálalom, mert úgy könnyen szétesik. A scamorza helyett jó a mozzarella is.
Tipp:
Az étel egy 2 személyes püspökkenyér formában készült. Nagyobb mennyiségben tepsiben is elkészíthető, a mennyiségek növelésével.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

