Rakott krumpli fokhagymásan recept
Hozzávalók:
- 1,5 kg krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csomag darabolt bacon
- 5 pár virsli
- só
- bors
- petrzselyem
- majoránna
- petrezselyem
- vaj
- olaj
- füstölt sajt
- 2 tejföl
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A krumplit megmossuk, majd egy edényben feltesszük főni. A hagymát megpucoljuk, majd felaprítjuk. A fokhagymát is megpucoljuk, majd apróra vágjuk és a vöröshagymával együtt beletesszük egy serpenyőbe.
Hozzáadjuk a bacon-t, a karikákra vágott virslit, majd megpirítjuk őket.
A megfőtt krumplit megpucoljuk, majd szeletekre vágjuk. Egy kivajazott jénaiba helyezzük, majd rátesszük a megpirított hagymás-virslis-baconos keverék egy részét.
Rétegezzük, amíg el nem fogy az alapanyag.
A tejfölt elkeverjük a tojással és az apróra vagdalt petrezselyemmel, majd ráöntjük a krumplira. Füstölt sajtot reszelünk, vagy szelünk rá és megszórjuk bacon darabkákkal.
Alufóliával lefedjük, majd kb 40 percig sütjük. Amikor megsült, levesszük a fóliát és megpirítjuk a tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









