Rakott krumpli fokhagymásan recept
Hozzávalók:
- 1,5 kg krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csomag darabolt bacon
- 5 pár virsli
- só
- bors
- petrzselyem
- majoránna
- petrezselyem
- vaj
- olaj
- füstölt sajt
- 2 tejföl
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A krumplit megmossuk, majd egy edényben feltesszük főni. A hagymát megpucoljuk, majd felaprítjuk. A fokhagymát is megpucoljuk, majd apróra vágjuk és a vöröshagymával együtt beletesszük egy serpenyőbe.
Hozzáadjuk a bacon-t, a karikákra vágott virslit, majd megpirítjuk őket.
A megfőtt krumplit megpucoljuk, majd szeletekre vágjuk. Egy kivajazott jénaiba helyezzük, majd rátesszük a megpirított hagymás-virslis-baconos keverék egy részét.
Rétegezzük, amíg el nem fogy az alapanyag.
A tejfölt elkeverjük a tojással és az apróra vagdalt petrezselyemmel, majd ráöntjük a krumplira. Füstölt sajtot reszelünk rá és megszórjuk bacon darabkákkal.
Alufóliával lefedjük, majd kb 40 percig sütjük. Amikor megsült, levesszük a fóliát és megpirítjuk a tetejét.