Rakott krumpli fokhagymásan

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rakott krumpli fokhagymásan

Hozzávalók:

  • 1,5 kg krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag darabolt bacon
  • 5 pár virsli
  • bors
  • petrzselyem
  • majoránna
  • petrezselyem
  • vaj
  • olaj
  • füstölt sajt
  • 2 tejföl
  • 1 db tojás

Elkészítése:

A krumplit megmossuk, majd egy edényben feltesszük főni. A hagymát megpucoljuk, majd felaprítjuk. A fokhagymát is megpucoljuk, majd apróra vágjuk és a vöröshagymával együtt beletesszük egy serpenyőbe.

Hozzáadjuk a bacon-t, a karikákra vágott virslit, majd megpirítjuk őket.

A megfőtt krumplit megpucoljuk, majd szeletekre vágjuk. Egy kivajazott jénaiba helyezzük, majd rátesszük a megpirított hagymás-virslis-baconos keverék egy részét.

Rétegezzük, amíg el nem fogy az alapanyag.

A tejfölt elkeverjük a tojással és az apróra vagdalt petrezselyemmel, majd ráöntjük a krumplira. Füstölt sajtot reszelünk rá és megszórjuk bacon darabkákkal.

Alufóliával lefedjük, majd kb 40 percig sütjük. Amikor megsült, levesszük a fóliát és megpirítjuk a tetejét.