Rakott krumpli recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1,5 kg tisztított, felkarikázott krumpli félig megfőzve
- 6 főtt, felkarikázott FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 kg főzőkolbász felkarikázva
- 500 g tejföl
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 1 ek olaj
- só, bors
Elkészítése:
A krumpli felét egy jénai tál vagy tepsi aljára tesszük, rárakjuk a karikára vágott kolbászt, erre a főtt tojásokat, majd sózzuk és borsozzuk.
A főtt krumpli másik felével befedjük az egészet, az olajat egyenletesen rácsepegtetjük és a tejföllel lekenjük, majd ismét picit meghintjük sóval és a zsemlemorzsát egyenletesen rászórjuk.
175 fokon, légkeveréses sütőben szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.