Rakott karalábé recept

Hozzávalók:
A pörkölthöz:
- 40 dkg darált hús
- 1 dl olaj
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- fél ek pirospaprika
- só
Továbbá:
- 4 karalábé
- 20 dkg rizs
- 3 dl főzőtejszín
- kb 20 dkg reszelt sajt
- egy csokor kapor
Elkészítése:
A rizst a szokásos módon megfőzzük, leszűrjük.
Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd rátesszük a húst, fehéredésig sütjük, majd megszórjuk paprikával, sóval, jól összekeverjük, majd felöntjük kevés vízzel és fedő alatt kb 15 percig pároljuk.
Közben a karalábékat meghámozzuk, felkarikázzuk. Egy tepsit olajjal kikenünk, majd a karalábékarikákat beletesszük.
Szórunk rá reszelt sajtot, rákanalazzuk a pörkööltet, újra megszórjuk sajttal. Ráöntjük a tejszínt, majd rákenalazzuk a pörkölt levét. A maradék sajtot rászórjuk.
Alufóliával letakarjuk, 200 fokos sütőbe toljuk 45-50 perce. A sütés vége előtt levesszük a fóliát és szép pirosra sütjük.
Tálaláskor a tányérra teszünk a rizsből és arra tesszük a karalábés húst és megszórjuk friss, apróra vágott kaporral.
Tipp:
Ha nagyon nagyok a karalábék, célszerű a lerakás előtt karikákra vágva félig megpárolni. Zsenge, új karalábéból nagyon finom. A sok friss kaporral együtt, igazi friss, üde tavaszi étel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »