Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott zöldbab recept

Rakott zöldbab
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 70-80 dkg friss zöldbab
    • ételízesítő
    • 50 dkg darált sertéshús
    • 2 evőkanálnyi étolaj
    • 1 fej vöröshagyma
    • só, őrölt bors és pirospaprika ízlés szerint
    • 20 dkg nyers rizs
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 nagy tejföl
    • reszelt sajt

    Elkészítése:

    A zöldbabot feldaraboljuk és forró, ételízesítős vízben puhára pároljuk.

    A hagymát felkockázzuk apróra és az olajon megdinszteljük, lehúzzuk a tűzről és só,őrölt bors és pirospaprika kerül bele, aztán a darálthús. Ezzel összekeverjük és kis lángon feltesszük a tűzre. Én egy pohár vizet is öntök hozzá, hogy biztosan ne égjen le.

    A rizst megfőzzük, leszűrjük és a megpárolt húshoz adjuk. Ez amolyan rizseshús kinézetű lesz csak darálthússal.

    A tejfölt picit sózzuk és hozzákeverjük a tojást.

    Egy tepsit kiolajozunk és egy réteg babot leterítünk, hogy fedje a tepsit. Erre kerül a riszseshús és még egy réteg bab. A végén a kikevert tejföl és erre reszelünk egy kevés sajtot. Vagy épp sokat. :)

    Sütőben 20 perc alatt megsütjük, míg a teteje aranybarna nem lesz.

    Tipp:

    Ha van maradék pecsenyezsír, akkor azzal ezerszer jobb kikenni s tepsi alját. Én néha direkt sülthúst sütök előző nap, így kenni sem kell. :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá