Rakott zöldbab

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 70-80 dkg friss zöldbab
  • ételízesítő
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 2 evőkanálnyi étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • só, őrölt bors és pirospaprika ízlés szerint
  • 20 dkg nyers rizs
  • 1 tojás
  • 1 nagy tejföl
  • reszelt sajt

Elkészítése:

A zöldbabot feldaraboljuk és forró, ételízesítős vízben puhára pároljuk.

A hagymát felkockázzuk apróra és az olajon megdinszteljük, lehúzzuk a tűzről és só,őrölt bors és pirospaprika kerül bele, aztán a darálthús. Ezzel összekeverjük és kis lángon feltesszük a tűzre. Én egy pohár vizet is öntök hozzá, hogy biztosan ne égjen le.

A rizst megfőzzük, leszűrjük és a megpárolt húshoz adjuk. Ez amolyan rizseshús kinézetű lesz csak darálthússal.

A tejfölt picit sózzuk és hozzákeverjük a tojást.

Egy tepsit kiolajozunk és egy réteg babot leterítünk, hogy fedje a tepsit. Erre kerül a riszseshús és még egy réteg bab. A végén a kikevert tejföl és erre reszelünk egy kevés sajtot. Vagy épp sokat. :)

Sütőben 20 perc alatt megsütjük, míg a teteje aranybarna nem lesz.

Tipp:

Ha van maradék pecsenyezsír, akkor azzal ezerszer jobb kikenni s tepsi alját. Én néha direkt sülthúst sütök előző nap, így kenni sem kell. :)