Rakott kelkáposzta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 közepes fej kelkáposzta
- 50 dkg darált sertéscomb
- 25 dkg rizs
- 1 fej vöröshagyma
- só
- bors
- olaj
- piros, törött paprika
- tejföl
Elkészítése:
A kelkáposztát leveleire szedjük és enyhén sós vízben előfőzzük.
A töltelékhez a hagymát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk.
Felforrósított olajon megpirítjuk a hagymát, megszórjuk egy kevés pirospaprikával és felöntjük vízzel. Miután felforrt hozzáadjuk a húst, a rizst, sóval és borssal ízesítjük.
A kelkáposztát lecsöpögtetjük, tepsibe tesszük (kb 30*40 cm) a felét és rárakjuk a készre főzött rizses húst. A hús tetejére tesszük a maradék káposzta leveleket, majd az egészet tejföllel megkenjük és forró sütőbe helyezzük és pirosra sütjük.
Miután megsült négyzetekre vágva és ízlés szerint még friss tejfölt téve a tetejére kínáljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.