Pulykából fasírt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg darált pulykacomb
- 8-9 szelet kenyér
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- pirospaprika
- bors
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- kevés zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A vöröshagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk. A fokhagymát is megpucoljuk és fokhagyma nyomón keresztül átnyomjuk.
A darált húst egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a vízbe áztatott, majd kinyomkodott kenyeret, majd a tojásokat, a fűszerekek és annyi zsemlemorzsát, hogy ne legyen túl lágy a massza (kb 3-4 evőkanál). Én kicsit hűtőbe szoktam tenni formázás előtt, de ez elhagyható.
Egy tepsibe kevés olajat öntünk, kigombócozzuk a masszát és fóliával lefedve sütőbe tesszük. 180 fokon kb 45-50 percig sütjük. Félidőben levesszük róla a fóliát és anélkül sütjük készre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »