Pulykából fasírt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg darált pulykacomb
- 8-9 szelet kenyér
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- pirospaprika
- bors
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- kevés zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A vöröshagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk. A fokhagymát is megpucoljuk és fokhagyma nyomón keresztül átnyomjuk.
A darált húst egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a vízbe áztatott, majd kinyomkodott kenyeret, majd a tojásokat, a fűszerekek és annyi zsemlemorzsát, hogy ne legyen túl lágy a massza (kb 3-4 evőkanál). Én kicsit hűtőbe szoktam tenni formázás előtt, de ez elhagyható.
Egy tepsibe kevés olajat öntünk, kigombócozzuk a masszát és fóliával lefedve sütőbe tesszük. 180 fokon kb 45-50 percig sütjük. Félidőben levesszük róla a fóliát és anélkül sütjük készre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »