Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Temesvári sertésragu recept

Temesvári sertésragu
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg sertés hús
    • 50 dkg zöldbab
    • 3 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 babérlevél
    • 1 tk pirospaprika
    • 3 dl tejföl
    • 1 ek liszt
    • 10 dkg szalonna
    • 1 paprika
    • 1 paradicsom
    • (ha nincs paprika, paradicsom akkor 3 ek lecsó)

    Elkészítése:
    A húst apró kockákra vágjuk a szalonnával együtt. A szalonna zsírját kipirítjuk, majd megfonnyasztjuk rajta az apróra vágott hagymát. Lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a pirospaprikát, visszatesszük és hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, paradicsomot vagy a lecsót. A húst is hozzáadjuk, majd sózzuk és borsozzuk. Hagyjuk puhulni fedő alatt, néha azért keverjük meg. Mikor a hús félig megpuhult hozzáadjuk a zöldbabot, az apróra vágott fokhagymát, babérlevelet. Ha nincs elég leve akkor öntsünk alá egy kevés vizet. Főzzük puhára. A tejfölt keverjük ki a liszttel, majd habarjuk be vele a kész ragut.
    Tésztával vagy nokedlivel tálalhatjuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá