Temesvári sertésragu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertés hús
  • 50 dkg zöldbab
  • 3 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • 1 tk pirospaprika
  • 3 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • 10 dkg szalonna
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • (ha nincs paprika, paradicsom akkor 3 ek lecsó)

Elkészítése:
A húst apró kockákra vágjuk a szalonnával együtt. A szalonna zsírját kipirítjuk, majd megfonnyasztjuk rajta az apróra vágott hagymát. Lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a pirospaprikát, visszatesszük és hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, paradicsomot vagy a lecsót. A húst is hozzáadjuk, majd sózzuk és borsozzuk. Hagyjuk puhulni fedő alatt, néha azért keverjük meg. Mikor a hús félig megpuhult hozzáadjuk a zöldbabot, az apróra vágott fokhagymát, babérlevelet. Ha nincs elég leve akkor öntsünk alá egy kevés vizet. Főzzük puhára. A tejfölt keverjük ki a liszttel, majd habarjuk be vele a kész ragut.
Tésztával vagy nokedlivel tálalhatjuk.