Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szilvás pecsenye recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sovány kicsontozott sertéskaraj
    • 5 dkg füstölt szalonna
    • 25 dkg aszalt szilva
    • 2 dl fehérbor
    • 1 evőkanál cukor
    • 5 dkg vaj
    • 1 fej vöröshagyma

    Elkészítés:
    szemes és késhegynyi őrölt bors, 2 szem szegfűszeg, 1 citrom leve; 5 dkg húsos füstölt szalonna.
    A bort a cukorral, a szemes borssal, a szegfűszeggel megtűzdelt hagymával meg a citromlével ízesítjük. A jól megmosott szilvát beleöntve, kis lángon 10 percig főzzük. Ezután a szilvát leszűrjük, és kimagozzuk. A húst hosszában a közepén felszúrjuk, a nyílást késsel kitágítjuk, és a szilvával jól megtömjük. A két szélére két szelet húsos szalonnát tűzünk, és a húst kívülről sóval, őrölt borssal bedörzsöljük. A vajon átsütjük, és egy kevés szilvafőző lében puhára pároljuk. Végül a sütőben ropogósra sütjük, és felszeletelve, forró tálra fektetve, a többi szilvát köré öntjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá