Szilvás pecsenye

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg sovány kicsontozott sertéskaraj
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 25 dkg aszalt szilva
  • 2 dl fehérbor
  • 1 evőkanál cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma

Elkészítés:
szemes és késhegynyi őrölt bors, 2 szem szegfűszeg, 1 citrom leve; 5 dkg húsos füstölt szalonna.
A bort a cukorral, a szemes borssal, a szegfűszeggel megtűzdelt hagymával meg a citromlével ízesítjük. A jól megmosott szilvát beleöntve, kis lángon 10 percig főzzük. Ezután a szilvát leszűrjük, és kimagozzuk. A húst hosszában a közepén felszúrjuk, a nyílást késsel kitágítjuk, és a szilvával jól megtömjük. A két szélére két szelet húsos szalonnát tűzünk, és a húst kívülről sóval, őrölt borssal bedörzsöljük. A vajon átsütjük, és egy kevés szilvafőző lében puhára pároljuk. Végül a sütőben ropogósra sütjük, és felszeletelve, forró tálra fektetve, a többi szilvát köré öntjük.