Pásztortarhonya gazdagon recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1/2 kg seretéscomb vagy lapocka
- 10 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg füstölt szárazkolbász
- 25 dkg tarhonya
- 4 közepes méretű burgonya
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom
- 1 TV paprika
- 1 kisebb csokor petrezselyem levél
- só, bors, fűszerpaprika ízlés szerint
Elkészítése:
A szalonnát apró kockára vágjuk, majd lassú tűzön kiolvasztjuk belőle a zsiradékot.
Amíg a szalonna olvadozik, a hagymát felaprítjuk, a fokhagymát összetörjük.
Ha a zsír kiolvadt, hozzáadjuk a hagymát, üvegesre pároljuk. Amikor a hagyma már majdnem átlátszóra pirult, rádobjuk a fokhagymát és együtt készre sütjük.
Amíg a hagyma pirul, a paradicsomot és a paprikát is feldaraboljuk. A megpirult hagymát félrehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, paradicsomot, majd sózzuk, borsozzuk, pici fűszerpaprikát adunk hozzá. Ráöntünk 1 dl vizet, majd visszarakjuk a tűzre és 10 percen át lassan forraljuk.
Amíg az alapunk fő, addig a húst felkockázzuk, a kolbász felkarikázzuk, a burgonyát meghámozzuk és kockákra szeljük. 10 perc forrás után a húst hozzáadjuk, majd addig kavargatjuk, míg a felülete kifehéredett. Felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, majd fedő alatt majdnem készre főzzük.
Ekkor hozzáadagoljuk a kolbászt és a burgonyát, valamint a felaprított petrezselyemzöldet. Újra lefedjük, lassú tűzön hagyjuk főni.
Közben a tarhonyát pici zsiradékon megpirítjuk, hogy “színt” kapjon, aztán a majdnem kész ételhez adjuk. Ha a főzőlé kevés lenne, pótoljuk mindaddig, amíg a tarhonya készre fő az ételben. Ha sok lé lenne az edényben, fedő nélkül főzzük készre az ételt, így egynemű, tapadós állagú finomságot kapunk.
Forrón, frissen, petrezselyem levelének bóbitájával díszítve tálaljuk. Jól illik hozzá bármely savanyított finomság.
Jó étvágyat!
Tipp:
A fűszerezéssel óvatosan bánjunk, mivel a szalonnából só, a kolbászból a só és fűszerpaprika is oldódik ki a kész ételbe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »