Pásztortarhonya gazdagon recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1/2 kg seretéscomb vagy lapocka
- 10 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg füstölt szárazkolbász
- 25 dkg tarhonya
- 4 közepes méretű burgonya
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom
- 1 TV paprika
- 1 kisebb csokor petrezselyem levél
- só, bors, fűszerpaprika ízlés szerint
Elkészítése:
A szalonnát apró kockára vágjuk, majd lassú tűzön kiolvasztjuk belőle a zsiradékot.
Amíg a szalonna olvadozik, a hagymát felaprítjuk, a fokhagymát összetörjük.
Ha a zsír kiolvadt, hozzáadjuk a hagymát, üvegesre pároljuk. Amikor a hagyma már majdnem átlátszóra pirult, rádobjuk a fokhagymát és együtt készre sütjük.
Amíg a hagyma pirul, a paradicsomot és a paprikát is feldaraboljuk. A megpirult hagymát félrehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, paradicsomot, majd sózzuk, borsozzuk, pici fűszerpaprikát adunk hozzá. Ráöntünk 1 dl vizet, majd visszarakjuk a tűzre és 10 percen át lassan forraljuk.
Amíg az alapunk fő, addig a húst felkockázzuk, a kolbász felkarikázzuk, a burgonyát meghámozzuk és kockákra szeljük. 10 perc forrás után a húst hozzáadjuk, majd addig kavargatjuk, míg a felülete kifehéredett. Felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, majd fedő alatt majdnem készre főzzük.
Ekkor hozzáadagoljuk a kolbászt és a burgonyát, valamint a felaprított petrezselyemzöldet. Újra lefedjük, lassú tűzön hagyjuk főni.
Közben a tarhonyát pici zsiradékon megpirítjuk, hogy “színt” kapjon, aztán a majdnem kész ételhez adjuk. Ha a főzőlé kevés lenne, pótoljuk mindaddig, amíg a tarhonya készre fő az ételben. Ha sok lé lenne az edényben, fedő nélkül főzzük készre az ételt, így egynemű, tapadós állagú finomságot kapunk.
Forrón, frissen, petrezselyem levelének bóbitájával díszítve tálaljuk. Jól illik hozzá bármely savanyított finomság.
Jó étvágyat!
Tipp:
A fűszerezéssel óvatosan bánjunk, mivel a szalonnából só, a kolbászból a só és fűszerpaprika is oldódik ki a kész ételbe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »