Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pásztortarhonya gazdagon recept

Pásztortarhonya gazdagon
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1/2 kg seretéscomb vagy lapocka
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 20 dkg füstölt szárazkolbász
    • 25 dkg tarhonya
    • 4 közepes méretű burgonya
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 paradicsom
    • 1 TV paprika
    • 1 kisebb csokor petrezselyem levél
    • só, bors, fűszerpaprika ízlés szerint

    Elkészítése:

    A szalonnát apró kockára vágjuk, majd lassú tűzön kiolvasztjuk belőle a zsiradékot.

    Amíg a szalonna olvadozik, a hagymát felaprítjuk, a fokhagymát összetörjük.

    Ha a zsír kiolvadt, hozzáadjuk a hagymát, üvegesre pároljuk. Amikor a hagyma már majdnem átlátszóra pirult, rádobjuk a fokhagymát és együtt készre sütjük.

    Amíg a hagyma pirul, a paradicsomot és a paprikát is feldaraboljuk. A megpirult hagymát félrehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, paradicsomot, majd sózzuk, borsozzuk, pici fűszerpaprikát adunk hozzá. Ráöntünk 1 dl vizet, majd visszarakjuk a tűzre és 10 percen át lassan forraljuk.

    Amíg az alapunk fő, addig a húst felkockázzuk, a kolbász felkarikázzuk, a burgonyát meghámozzuk és kockákra szeljük. 10 perc forrás után a húst hozzáadjuk, majd addig kavargatjuk, míg a felülete kifehéredett. Felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, majd fedő alatt majdnem készre főzzük.

    Ekkor hozzáadagoljuk a kolbászt és a burgonyát, valamint a felaprított petrezselyemzöldet. Újra lefedjük, lassú tűzön hagyjuk főni.

    Közben a tarhonyát pici zsiradékon megpirítjuk, hogy “színt” kapjon, aztán a majdnem kész ételhez adjuk. Ha a főzőlé kevés lenne, pótoljuk mindaddig, amíg a tarhonya készre fő az ételben. Ha sok lé lenne az edényben, fedő nélkül főzzük készre az ételt, így egynemű, tapadós állagú finomságot kapunk.

    Forrón, frissen, petrezselyem levelének bóbitájával díszítve tálaljuk. Jól illik hozzá bármely savanyított finomság.

    Jó étvágyat!

    Tipp:

    A fűszerezéssel óvatosan bánjunk, mivel a szalonnából só, a kolbászból a só és fűszerpaprika is oldódik ki a kész ételbe.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá