Pásztortarhonya recept

Hozzávalók:
- 250 g tarhonya
- 150 g szárazkolbász
- 500 g krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1 ek fűszerpaprika
- 2 tk csemege Piros Arany
- 2 tk só (igény szerint kevesebb/több)
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint ételízesítő
- 1 ek libazsír (vagy bármilyen másfajta zsír)
- víz
Elkészítése:
A zsírt egy nagyobb lábasban felmelegítem. A vöröshagymát megtisztítom, felkockázom.
A tarhonyát a zsírra teszem, 2-3 percig pirítom. Belekeverem a hagymát, majd további néhány percig együtt sütöm tovább. A kolbászt felkarikázom és azt a lábasba dobom, majd jól elkeverem.
Ezt követően a tűzről levéve rászórom a fűszerpaprikát, kissé összeforgatom, majd felöntöm kb 500 ml vízzel. Sózom, borsozom, ételízesítőt szórok bele.
A krumplit meghámozom, megmosom, felkockázom és a lábasba teszem. A paprikát és a paradicsomot szintén megmosom, nagyobb darabokra vágom, ezután a tarhonyához adom őket. Igazából ezek a zöldségek kihagyhatók az ételből, de sokkal-sokkal finomabb lesz a végeredmény velük, mint nélkülük.
Annyi vizet öntök még hozzá, hogy bőven ellepje. Kevés piros arannyal is gazdagítom. Fedő alatt, lassú tűzön, időnként megkeverve, körülbelül 40 perc alatt készül el.
Amikor a krumpli és a tarhonya is megpuhult, a fedőt leveszem és addig főzöm tovább, míg a felesleges víz elfő róla. Maradjon azért szaftja, úgy az igazi!
A legvégén a paradicsom és paprika darabokat kiveszem az ételből.
Mi önmagában fogyasztottuk, de friss kenyérrel, ropogós zsemlével vagy bármiféle savanyúsággal kínálhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »