Paprikás krumpli kolbásszal, virslivel bográcsban recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2,5 kg krumpli
- 3 nagy fej vöröshagyma
- 5 ek olaj
- 50 dkg virsli
- 20 dkg cserkészkolbász
- 2 púpos tk só
- 1 kk őrölt bors
- 1 ek darált paprika
- 2 tk fűszerpaprika
Elkészítése:
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a krumplit nagyobb darabokra, a hagymát kockára vágjuk. A virslit és a kolbász felkarikázzuk.
A hagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd a kolbászt és a virslit megpirítjuk rajta.
Hozzáadjuk a krumplit és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Ízesítjük a fűszerekkel. Lefedve addig főzzük, míg a krumpli megpuhul. Ha szükséges, még ízesítjük.
Melegen, friss kenyérrel és savanyúval kínáljuk.
Tipp:
Szombaton bár még elég meleg volt, de nem fújt a szél.
Bográcsban készült egy nagyon egyszerű étel saját újkrumpliból, kolbásszal, virslivel.
A fakanalat ismét a Férjem ragadta magához. A vendégek sem panaszkodtak, hisz ők is rég ettek már paprikás krumplit. Friss kenyérrel és hordós savanyúsággal kínáltuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »