Paprikás krumpli kolbásszal, virslivel bográcsban recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2,5 kg krumpli
- 3 nagy fej vöröshagyma
- 5 ek olaj
- 50 dkg virsli
- 20 dkg cserkészkolbász
- 2 púpos tk só
- 1 kk őrölt bors
- 1 ek darált paprika
- 2 tk fűszerpaprika
Elkészítése:
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a krumplit nagyobb darabokra, a hagymát kockára vágjuk. A virslit és a kolbász felkarikázzuk.
A hagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd a kolbászt és a virslit megpirítjuk rajta.
Hozzáadjuk a krumplit és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Ízesítjük a fűszerekkel. Lefedve addig főzzük, míg a krumpli megpuhul. Ha szükséges, még ízesítjük.
Melegen, friss kenyérrel és savanyúval kínáljuk.
Tipp:
Szombaton bár még elég meleg volt, de nem fújt a szél.
Bográcsban készült egy nagyon egyszerű étel saját újkrumpliból, kolbásszal, virslivel.
A fakanalat ismét a Férjem ragadta magához. A vendégek sem panaszkodtak, hisz ők is rég ettek már paprikás krumplit. Friss kenyérrel és hordós savanyúsággal kínáltuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »