Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paprikás krumpli kolbásszal, virslivel bográcsban recept

Paprikás krumpli kolbásszal, virslivel bográcsban
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 2,5 kg krumpli
    • 3 nagy fej vöröshagyma
    • 5 ek olaj
    • 50 dkg virsli
    • 20 dkg cserkészkolbász
    • 2 púpos tk só
    • 1 kk őrölt bors
    • 1 ek darált paprika
    • 2 tk fűszerpaprika

    Elkészítése:

    Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a krumplit nagyobb darabokra, a hagymát kockára vágjuk. A virslit és a kolbász felkarikázzuk.

    A hagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd a kolbászt és a virslit megpirítjuk rajta.

    Hozzáadjuk a krumplit és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje.

    Ízesítjük a fűszerekkel. Lefedve addig főzzük, míg a krumpli megpuhul. Ha szükséges, még ízesítjük.

    Melegen, friss kenyérrel és savanyúval kínáljuk.

    Tipp:

    Szombaton bár még elég meleg volt, de nem fújt a szél.
    Bográcsban készült egy nagyon egyszerű étel saját újkrumpliból, kolbásszal, virslivel.
    A fakanalat ismét a Férjem ragadta magához. A vendégek sem panaszkodtak, hisz ők is rég ettek már paprikás krumplit. Friss kenyérrel és hordós savanyúsággal kínáltuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá