Paprikás krumpli kolbásszal, virslivel bográcsban

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 2,5 kg krumpli
  • 3 nagy fej vöröshagyma
  • 5 ek olaj
  • 50 dkg virsli
  • 20 dkg cserkészkolbász
  • 2 púpos tk só
  • 1 kk őrölt bors
  • 1 ek darált paprika
  • 2 tk fűszerpaprika

Elkészítése:

Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a krumplit nagyobb darabokra, a hagymát kockára vágjuk. A virslit és a kolbász felkarikázzuk.

A hagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd a kolbászt és a virslit megpirítjuk rajta.

Hozzáadjuk a krumplit és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje.

Ízesítjük a fűszerekkel. Lefedve addig főzzük, míg a krumpli megpuhul. Ha szükséges, még ízesítjük.

Melegen, friss kenyérrel és savanyúval kínáljuk.

Tipp:

Szombaton bár még elég meleg volt, de nem fújt a szél.
Bográcsban készült egy nagyon egyszerű étel saját újkrumpliból, kolbásszal, virslivel.
A fakanalat ismét a Férjem ragadta magához. A vendégek sem panaszkodtak, hisz ők is rég ettek már paprikás krumplit. Friss kenyérrel és hordós savanyúsággal kínáltuk.