Őzgerencben sült rúd fasírt, fekete retek salátával recept

Hozzávalók:
- fél kg darált hús
- 1 csomag bacon szalonna
- 1 nagyobb sárgarépa
- 2 marék darált dió
- 1 nyers
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 6 db főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek kókuszzsír
- 1 fej vöröshagyma
- 3 cikkely fokhagyma
- só, bors
A salátához:
- 3 fej fekete retek
- 2 fej lila hagyma
- 2 ek méz
- 2 ek tökmag olaj
Elkészítése:
A darált húshoz reszeljük a sárgarépát, hozzáadjuk a nyers tojást, a diót, a kókuszzsíron megdinsztelt, apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát, ízesítjük sóval, törött borssal és az egészet jól összegyúrjuk.
Az őzgerinc formát kibéleljük a bacon szalonnával úgy, hogy először az egyik, majd a másik oldalon lógjon túl.
A húsmassza felét a forma aljára terítjük, és a tenyerünk élével egy mélyedést nyomunk a közepébe.
Ebben elrendezünk a főtt tojásokat és rárakjuk a húsmassza másik felét. (Én a tojások végeit le szoktam vágni). Ráhajtogatjuk a szalonnát, befedjük bevizezett sütőpapírral, vagy fóliával, majd az egészet beleállítjuk egy nagyobb tepsibe.
A tepsibe öntünk egy bögre vizet és 180 fokon légkeveréses funkcióval kb. 35 percig sütjük.
Levesszük a takarást, szép pirosra sütjük a szalonnát, majd a sütőből kivéve átfordítjuk az egészet a tepsibe, hogy az alját is meg tudjuk pirítani.
Fekete retek saláta
A salátához nagy lyukú reszelőn lereszeljük a fekete retket és enyhén megsózzuk, majd 10 -15 percig állni hagyjuk. Hozzávágjuk a lila hagymát, ízesítjük a evőkanál mézzel és a tökmag olajjal.
Tipp:
Ha elszakadunk a fasírtokhoz használt áztatott zsömlétől, máris sokat teszünk egészségünkért.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »