Őzgerencben sült rúd fasírt, fekete retek salátával recept

Hozzávalók:
- fél kg darált hús
- 1 csomag bacon szalonna
- 1 nagyobb sárgarépa
- 2 marék darált dió
- 1 nyers
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 6 db főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek kókuszzsír
- 1 fej vöröshagyma
- 3 cikkely fokhagyma
- só, bors
A salátához:
- 3 fej fekete retek
- 2 fej lila hagyma
- 2 ek méz
- 2 ek tökmag olaj
Elkészítése:
A darált húshoz reszeljük a sárgarépát, hozzáadjuk a nyers tojást, a diót, a kókuszzsíron megdinsztelt, apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát, ízesítjük sóval, törött borssal és az egészet jól összegyúrjuk.
Az őzgerinc formát kibéleljük a bacon szalonnával úgy, hogy először az egyik, majd a másik oldalon lógjon túl.
A húsmassza felét a forma aljára terítjük, és a tenyerünk élével egy mélyedést nyomunk a közepébe.
Ebben elrendezünk a főtt tojásokat és rárakjuk a húsmassza másik felét. (Én a tojások végeit le szoktam vágni). Ráhajtogatjuk a szalonnát, befedjük bevizezett sütőpapírral, vagy fóliával, majd az egészet beleállítjuk egy nagyobb tepsibe.
A tepsibe öntünk egy bögre vizet és 180 fokon légkeveréses funkcióval kb. 35 percig sütjük.
Levesszük a takarást, szép pirosra sütjük a szalonnát, majd a sütőből kivéve átfordítjuk az egészet a tepsibe, hogy az alját is meg tudjuk pirítani.
Fekete retek saláta
A salátához nagy lyukú reszelőn lereszeljük a fekete retket és enyhén megsózzuk, majd 10 -15 percig állni hagyjuk. Hozzávágjuk a lila hagymát, ízesítjük a evőkanál mézzel és a tökmag olajjal.
Tipp:
Ha elszakadunk a fasírtokhoz használt áztatott zsömlétől, máris sokat teszünk egészségünkért.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »