Őzgerencben sült rúd fasírt, fekete retek salátával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • fél kg darált hús
  • 1 csomag bacon szalonna
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 2 marék darált dió
  • 1 nyers tojás + 6 db főtt tojás
  • 1 ek kókuszzsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 cikkely fokhagyma
  • só, bors

A salátához:

  • 3 fej fekete retek
  • 2 fej lila hagyma
  • 2 ek méz
  • 2 ek tökmag olaj

Elkészítése:

A darált húshoz reszeljük a sárgarépát, hozzáadjuk a nyers tojást, a diót, a kókuszzsíron megdinsztelt, apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát, ízesítjük sóval, törött borssal és az egészet jól összegyúrjuk.

Az őzgerinc formát kibéleljük a bacon szalonnával úgy, hogy először az egyik, majd a másik oldalon lógjon túl.

A húsmassza felét a forma aljára terítjük, és a tenyerünk élével egy mélyedést nyomunk a közepébe.

Ebben elrendezünk a főtt tojásokat és rárakjuk a húsmassza másik felét. (Én a tojások végeit le szoktam vágni). Ráhajtogatjuk a szalonnát, befedjük bevizezett sütőpapírral, vagy fóliával, majd az egészet beleállítjuk egy nagyobb tepsibe.

A tepsibe öntünk egy bögre vizet és 180 fokon légkeveréses funkcióval kb. 35 percig sütjük.

Levesszük a takarást, szép pirosra sütjük a szalonnát, majd a sütőből kivéve átfordítjuk az egészet a tepsibe, hogy az alját is meg tudjuk pirítani.

Fekete retek saláta

A salátához nagy lyukú reszelőn lereszeljük a fekete retket és enyhén megsózzuk, majd 10 -15 percig állni hagyjuk. Hozzávágjuk a lila hagymát, ízesítjük a evőkanál mézzel és a tökmag olajjal.

Tipp:

Ha elszakadunk a fasírtokhoz használt áztatott zsömlétől, máris sokat teszünk egészségünkért.