Olaszos húspogácsa sült krumplival recept
Hozzávalók:
Húspogácsához:
- 50 dkg darált sertéshús
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 1 citrom reszelt héja
- 5 dkg sajt (pl. parmezán, edami..)
- petrezselyemzöld
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- 2 ek víz
- olívaolaj
Sült krumpli:
- 6-8 db krumpli
- 3-4 ek olívaolaj
- 1 citrom leve
Elkészítése:
Tegyük egy tálba a zsemlemorzsát, majd adjuk hozzá a vizet, és keverjük össze. Ezután adjuk hozzá a darált húst, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a citrom reszelt héját, a reszelt sajtot (én edami sajtot reszeltem bele), nyomjuk bele a fokhagymagerezdeket, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Ezután jó alaposan gyúrjuk össze a masszát, majd vizes kézzel formáljunk belőle pogácsákat.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal. Helyezzük rá a húspogácsákat, majd szintén locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal.
Végül tegyük be előmelegített sütőbe, és közepes hőfokon kb. 30 perc alatt süssük szép pirosra. (Sütés közben egyszer fordítsuk át a húspogácsákat, hogy mindkét fele szép pirosra süljön.)
A krumplikat vágjuk nagyobb cikkekre, majd tegyük bele egy tepsibe (én sütőpapírral bélelt tepsibe tettem). Ezután locsoljuk rá az olajat, majd nyomjuk rá a citromlevet, és forgassuk alaposan össze.
Tegyük előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon 35-40 perc alatt süssük szép pirosra. Sütés közben óvatosan forgassuk meg, hogy szép aranybarnára süljön. A sütőből kivéve ízlés szerint sózzuk meg, majd óvatosan rázogassuk össze.
Tálaláskor a húspogácsákat a sült krumplival és salátával kínáljuk.
Az olaszos húspogácsa sült krumplival kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 14 g
Zsír: 6 g