Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Marengói csirke recept

Marengói csirke
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csirkemellfilé
    • 50 dkg gomba
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 doboz darabolt paradicsom konzerv (400 g)
    • 1 dl száraz fehérbor
    • bors
    • provence fűszerkeverék
    • olívaolaj

    Elkészítése:

    A húst vágjuk 4 szeletre, majd sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg mindkét oldalát a fűszerrel is. Hagyjuk így pácolódni, amíg előkészítjük a többi hozzávalót.

    A gombát tisztítsuk és mossuk meg, majd vágjuk félbe-negyedbe a nagyságuktól függően.

    Egy serpenyőt szárazon felforrósítunk és megpirítjuk benne a gombát. Kiszedjük a serpenyőből és utána sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.

    A kétféle hagymát meghámozzuk és felaprítjuk.

    Egy kevés olajat felforrósítunk, majd a húsok mindkét oldalára kérget sütünk. Ezután kiszedjük a serpenyőből és félretesszük.

    Ha szükséges, akkor pótoljuk az olajat a serpenyőben, felforrósítjuk és üvegesre pároljuk a vöröshagymát. Közben sózzuk és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. Felöntjük a borral, összekeverjük, majd felforraljuk.

    Ha a bor elpárolgott, akkor hozzáadjuk a paradicsomot is és felforraljuk újra. Ekkor visszatesszük a hússzeleteket, felöntjük kb fél dl vízzel és alacsony lángon nagyjából 30 percig főzzük. Ha nagyon besűrűsödne a szaftja főzés közben, akkor hígítsuk még kevés vízzel.

    Ha a hús megpuhult, akkor keverjük bele a szószba a gombát és ízlés szerint fűszerezzük még sóval és borssal. Végül még egyszer forraljuk fel és már kész is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá