Marengói csirke recept

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 50 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 doboz darabolt paradicsom konzerv (400 g)
- 1 dl száraz fehérbor
- só
- bors
- provence fűszerkeverék
- olívaolaj
Elkészítése:
A húst vágjuk 4 szeletre, majd sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg mindkét oldalát a fűszerrel is. Hagyjuk így pácolódni, amíg előkészítjük a többi hozzávalót.
A gombát tisztítsuk és mossuk meg, majd vágjuk félbe-negyedbe a nagyságuktól függően.
Egy serpenyőt szárazon felforrósítunk és megpirítjuk benne a gombát. Kiszedjük a serpenyőből és utána sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.
A kétféle hagymát meghámozzuk és felaprítjuk.
Egy kevés olajat felforrósítunk, majd a húsok mindkét oldalára kérget sütünk. Ezután kiszedjük a serpenyőből és félretesszük.
Ha szükséges, akkor pótoljuk az olajat a serpenyőben, felforrósítjuk és üvegesre pároljuk a vöröshagymát. Közben sózzuk és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. Felöntjük a borral, összekeverjük, majd felforraljuk.
Ha a bor elpárolgott, akkor hozzáadjuk a paradicsomot is és felforraljuk újra. Ekkor visszatesszük a hússzeleteket, felöntjük kb fél dl vízzel és alacsony lángon nagyjából 30 percig főzzük. Ha nagyon besűrűsödne a szaftja főzés közben, akkor hígítsuk még kevés vízzel.
Ha a hús megpuhult, akkor keverjük bele a szószba a gombát és ízlés szerint fűszerezzük még sóval és borssal. Végül még egyszer forraljuk fel és már kész is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »