Marengói csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Marengói csirke

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 50 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz darabolt paradicsom konzerv (400 g)
  • 1 dl száraz fehérbor
  • bors
  • provence fűszerkeverék
  • olívaolaj

Elkészítése:

A húst vágjuk 4 szeletre, majd sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg mindkét oldalát a fűszerrel is. Hagyjuk így pácolódni, amíg előkészítjük a többi hozzávalót.

A gombát tisztítsuk és mossuk meg, majd vágjuk félbe-negyedbe a nagyságuktól függően.

Egy serpenyőt szárazon felforrósítunk és megpirítjuk benne a gombát. Kiszedjük a serpenyőből és utána sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.

A kétféle hagymát meghámozzuk és felaprítjuk.

Egy kevés olajat felforrósítunk, majd a húsok mindkét oldalára kérget sütünk. Ezután kiszedjük a serpenyőből és félretesszük.

Ha szükséges, akkor pótoljuk az olajat a serpenyőben, felforrósítjuk és üvegesre pároljuk a vöröshagymát. Közben sózzuk és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. Felöntjük a borral, összekeverjük, majd felforraljuk.

Ha a bor elpárolgott, akkor hozzáadjuk a paradicsomot is és felforraljuk újra. Ekkor visszatesszük a hússzeleteket, felöntjük kb fél dl vízzel és alacsony lángon nagyjából 30 percig főzzük. Ha nagyon besűrűsödne a szaftja főzés közben, akkor hígítsuk még kevés vízzel.

Ha a hús megpuhult, akkor keverjük bele a szószba a gombát és ízlés szerint fűszerezzük még sóval és borssal. Végül még egyszer forraljuk fel és már kész is.