Hozzávalók:
Elkészítése:
A húst vágjuk 4 szeletre, majd sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg mindkét oldalát a fűszerrel is. Hagyjuk így pácolódni, amíg előkészítjük a többi hozzávalót.
A gombát tisztítsuk és mossuk meg, majd vágjuk félbe-negyedbe a nagyságuktól függően.
Egy serpenyőt szárazon felforrósítunk és megpirítjuk benne a gombát. Kiszedjük a serpenyőből és utána sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.
A kétféle hagymát meghámozzuk és felaprítjuk.
Egy kevés olajat felforrósítunk, majd a húsok mindkét oldalára kérget sütünk. Ezután kiszedjük a serpenyőből és félretesszük.
Ha szükséges, akkor pótoljuk az olajat a serpenyőben, felforrósítjuk és üvegesre pároljuk a vöröshagymát. Közben sózzuk és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. Felöntjük a borral, összekeverjük, majd felforraljuk.
Ha a bor elpárolgott, akkor hozzáadjuk a paradicsomot is és felforraljuk újra. Ekkor visszatesszük a hússzeleteket, felöntjük kb fél dl vízzel és alacsony lángon nagyjából 30 percig főzzük. Ha nagyon besűrűsödne a szaftja főzés közben, akkor hígítsuk még kevés vízzel.
Ha a hús megpuhult, akkor keverjük bele a szószba a gombát és ízlés szerint fűszerezzük még sóval és borssal. Végül még egyszer forraljuk fel és már kész is.