Magyaros rakott tarhonya recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg tarhonya (szárazon mérve)
- 5-7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 üveg lecsó (720 ml-es)
- kb 20 dkg kolbász
- 45 dkg tejföl
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
- 15-20 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A tarhonyát bő vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A tojásokat is megfőzzük, majd meghámozzuk és tojásszeletelővel karikára vágjuk.
A kolbászt karikára vágjuk.
Egy kb 20*30 cm-es tepsi alján elterítjük a tarhonyát, majd rákanalazzuk a lecsót. A lecsóra tesszük a szeletelt tojást, a tojásra a karikázott kolbászt.
A tejfölbe belekeverjük a zúzott fokhagymát és ízlés szerint adunk hozzá sót és borsot. A kolbász tetejére kanalazzuk egyenletesen, majd megszórjuk reszelt sajttal.
200 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Ízlés szerint kínálhatunk hozzá savanyúságot.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »