Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Magyaros rakott tarhonya recept

Magyaros rakott tarhonya
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg tarhonya (szárazon mérve)
    • 5-7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 üveg lecsó (720 ml-es)
    • kb 20 dkg kolbász
    • 45 dkg tejföl
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • só, bors ízlés szerint
    • 15-20 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    A tarhonyát bő vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A tojásokat is megfőzzük, majd meghámozzuk és tojásszeletelővel karikára vágjuk.

    A kolbászt karikára vágjuk.

    Egy kb 20*30 cm-es tepsi alján elterítjük a tarhonyát, majd rákanalazzuk a lecsót. A lecsóra tesszük a szeletelt tojást, a tojásra a karikázott kolbászt.

    A tejfölbe belekeverjük a zúzott fokhagymát és ízlés szerint adunk hozzá sót és borsot. A kolbász tetejére kanalazzuk egyenletesen, majd megszórjuk reszelt sajttal.

    200 fokos sütőben szép pirosra sütjük.

    Ízlés szerint kínálhatunk hozzá savanyúságot.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá