Magyaros rakott tarhonya recept
Galéria (7)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 20 dkg tarhonya (szárazon mérve)
- 5-7 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 üveg lecsó (720 ml-es)
- kb 20 dkg kolbász
- 45 dkg tejföl
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
- 15-20 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A tarhonyát bő vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A tojásokat is megfőzzük, majd meghámozzuk és tojásszeletelővel karikára vágjuk.
A kolbászt karikára vágjuk.
Egy kb 20*30 cm-es tepsi alján elterítjük a tarhonyát, majd rákanalazzuk a lecsót. A lecsóra tesszük a szeletelt tojást, a tojásra a karikázott kolbászt.
A tejfölbe belekeverjük a zúzott fokhagymát és ízlés szerint adunk hozzá sót és borsot. A kolbász tetejére kanalazzuk egyenletesen, majd megszórjuk reszelt sajttal.
200 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Ízlés szerint kínálhatunk hozzá savanyúságot.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.