Magyaros rakott tarhonya

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 20 dkg tarhonya (szárazon mérve)
  • 5-7 tojás
  • 1 üveg lecsó (720 ml-es)
  • kb 20 dkg kolbász
  • 45 dkg tejföl
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • só, bors ízlés szerint
  • 15-20 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A tarhonyát bő vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A tojásokat is megfőzzük, majd meghámozzuk és tojásszeletelővel karikára vágjuk.

A kolbászt karikára vágjuk.

Egy kb 20*30 cm-es tepsi alján elterítjük a tarhonyát, majd rákanalazzuk a lecsót. A lecsóra tesszük a szeletelt tojást, a tojásra a karikázott kolbászt.

A tejfölbe belekeverjük a zúzott fokhagymát és ízlés szerint adunk hozzá sót és borsot. A kolbász tetejére kanalazzuk egyenletesen, majd megszórjuk reszelt sajttal.

200 fokos sütőben szép pirosra sütjük.

Ízlés szerint kínálhatunk hozzá savanyúságot.