Lencsecurry cukkínivel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 30 dkg cukkíni
- 1 konzerv lencse
- 2,5 dl kókusztej
- 1 ek mogyoróvaj
- 1 ek frissen reszelt gyömbér
- 20 dkg paradicsom (nálam most sárga koktél)
- kevés olaj vagy másmilyen zsiradék
- 1 ek garam masala
- kurkuma ízlés szerint
- só, bors ízlés szerint
- chilikrém ízlés szerint
- citrom vagy lime
Elkészítése:
A hagymát meghámozzuk és félkarikára vágjuk. A meghámozott fokhagymát összezúzzuk. A cukkínit kockákra vágjuk.
Kevés felforrósított zsoradékon elkezdjük pirítani a vöröshagymát, majd pár perc után hozzáadjuk a fokhagymát is és belereszeljük a gyömbért, majd együtt pirítjuk az egészet.
Pár perc után hozzáadjuk a garam masalát és a cukkínit. Kevés pirítás után felöntjük 2 dl vízzel és lefedve lb 10 percig főzzük.
Közben a paradicsomot felaprítjuk, a lencsét pedig leszűrjük és a cukkínis raguhoz adjuk a kókusztejjel együtt. Belekeverjük a mogyoróvajat is, sózzuk, borsozzuk és citrom vagy lime héjat reszelünk hozzá, valamint a levét is belefacsarjuk. Ízlés szerint adhatunk hozzá chilit is.
Kb 15-20 perc alatt krémesre főzzük az egészet. Ha nem lenne elég szép a színe, akkor kevés kurkumát keverjünk még bele.
Kifőtt bulgurral vagy basmati rizzsel tálaljuk.