Lencsecurry cukkínivel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg cukkíni
  • 1 konzerv lencse
  • 2,5 dl kókusztej
  • 1 ek mogyoróvaj
  • 1 ek frissen reszelt gyömbér
  • 20 dkg paradicsom (nálam most sárga koktél)
  • kevés olaj vagy másmilyen zsiradék
  • 1 ek garam masala
  • kurkuma ízlés szerint
  • só, bors ízlés szerint
  • chilikrém ízlés szerint
  • citrom vagy lime

Elkészítése:

A hagymát meghámozzuk és félkarikára vágjuk. A meghámozott fokhagymát összezúzzuk. A cukkínit kockákra vágjuk.

Kevés felforrósított zsoradékon elkezdjük pirítani a vöröshagymát, majd pár perc után hozzáadjuk a fokhagymát is és belereszeljük a gyömbért, majd együtt pirítjuk az egészet.

Pár perc után hozzáadjuk a garam masalát és a cukkínit. Kevés pirítás után felöntjük 2 dl vízzel és lefedve lb 10 percig főzzük.

Közben a paradicsomot felaprítjuk, a lencsét pedig leszűrjük és a cukkínis raguhoz adjuk a kókusztejjel együtt. Belekeverjük a mogyoróvajat is, sózzuk, borsozzuk és citrom vagy lime héjat reszelünk hozzá, valamint a levét is belefacsarjuk. Ízlés szerint adhatunk hozzá chilit is.

Kb 15-20 perc alatt krémesre főzzük az egészet. Ha nem lenne elég szép a színe, akkor kevés kurkumát keverjünk még bele.

Kifőtt bulgurral vagy basmati rizzsel tálaljuk.