Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kukoricás rakott egytál recept

Kukoricás rakott egytál
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
  • Hozzávalók
    Húsos alaphoz:

    • 1 evőkanál olaj
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 kg darált sertéshús (vagy marhahús)
    • 1 teáskanál fűszerpaprika
    • 2 konzerv csemegekukorica (összesen kb. 500 g, lecsöpögtetve)
    • bors

    Tetejére:

    • 20 dkg trappista sajt (reszelve)
    • krumplipüré (kb. 1 kg krumpliból)

    Elkészítés

    A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, és folyamatos kevergetés mellett addig pirítjuk, amíg a hús kifehéredik. Megszórjuk pirospaprikával, jól elkeverjük, majd további néhány percig sütjük. Ezután belekeverjük a lecsöpögtetett kukoricát, és még 5 percig együtt pároljuk.

    A húsos keveréket egy közepes méretű, kivajazott tepsi vagy hőálló tál aljára simítjuk. Megszórjuk a reszelt sajt felével. Rákanalazzuk a frissen elkészített, krémes krumplipürét, és elsimítjuk a tetején. Végül megszórjuk a maradék sajttal.

    180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt összesütjük, amíg a sajt szépen megolvad és enyhén megpirul a tetején. Melegen tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek