Kukoricás rakott egytál recept
Hozzávalók
Húsos alaphoz:
- 1 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kg darált sertéshús (vagy marhahús)
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 2 konzerv csemegekukorica (összesen kb. 500 g, lecsöpögtetve)
- só
- bors
Tetejére:
- 20 dkg trappista sajt (reszelve)
- krumplipüré (kb. 1 kg krumpliból)
Elkészítés
A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, és folyamatos kevergetés mellett addig pirítjuk, amíg a hús kifehéredik. Megszórjuk pirospaprikával, jól elkeverjük, majd további néhány percig sütjük. Ezután belekeverjük a lecsöpögtetett kukoricát, és még 5 percig együtt pároljuk.
A húsos keveréket egy közepes méretű, kivajazott tepsi vagy hőálló tál aljára simítjuk. Megszórjuk a reszelt sajt felével. Rákanalazzuk a frissen elkészített, krémes krumplipürét, és elsimítjuk a tetején. Végül megszórjuk a maradék sajttal.
180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt összesütjük, amíg a sajt szépen megolvad és enyhén megpirul a tetején. Melegen tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »










