Kukoricás rakott egytál

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók
Húsos alaphoz:

  • 1 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kg darált sertéshús (vagy marhahús)
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 konzerv csemegekukorica (összesen kb. 500 g, lecsöpögtetve)
  • bors

Tetejére:

  • 20 dkg trappista sajt (reszelve)
  • krumplipüré (kb. 1 kg krumpliból)

Elkészítés

A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, és folyamatos kevergetés mellett addig pirítjuk, amíg a hús kifehéredik. Megszórjuk pirospaprikával, jól elkeverjük, majd további néhány percig sütjük. Ezután belekeverjük a lecsöpögtetett kukoricát, és még 5 percig együtt pároljuk.

A húsos keveréket egy közepes méretű, kivajazott tepsi vagy hőálló tál aljára simítjuk. Megszórjuk a reszelt sajt felével. Rákanalazzuk a frissen elkészített, krémes krumplipürét, és elsimítjuk a tetején. Végül megszórjuk a maradék sajttal.

180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt összesütjük, amíg a sajt szépen megolvad és enyhén megpirul a tetején. Melegen tálaljuk.