Krumplispirál recept

Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli (tisztítva mért súly)
- 1 kk só
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 2 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 jó púpos ek liszt
- Kb. 0,5 dl tej
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A megtisztított, apróra vágott krumplit sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és jól áttörjük.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk.
A krumplit ízesítjük sóval, őrölt szerecsendióval, hozzáadunk egy evőkanál lisztet, a két nagy tojást és annyi tejet, hogy jó krémes legyen.
Egy zacskóba kanalazzuk a masszát, aminek a végét kivágjuk.
A jó forró olajba spirálszerűen nyomunk egy-egy adagot és szép pirosra sütjük mindkét oldalukat.
Konyhai papírtörőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Tipp:
Ez egy nagyon egyszerű, de mégis kicsit különlegesebb étel, amit a gyerekek kedvéért készítettem. Ketchupos mártogatóssal, vagy egyszerű vegyes salátával is finom fogás. Arra érdemes figyelni, hogy az olaj jó forró legyen, mert különben könnyen megszívhatják magukat a spirálok sütés közben.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »