Töltött krumpli hajók recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 7 db krumpli (egyforma)
- 80 g vaj
- só
- bors
- oregánó
- 3 gerezd fokhagyma
- 100 g kockázott bacon
- 250 ml tejföl
- 200 g reszelt sajt
Elkészítése
A krumplikat alaposan megmossuk, majd héjában, alufóliába csomagolva sütjük 200 °C-os sütőben 45–50 percig. A sütési idő függ a krumplik méretétől, fontos, hogy teljesen átsüljenek.
A langyosra hűlt krumplikat hosszában félbevágjuk. A belsejüket úgy kaparjuk ki, hogy a héjon belül maradjon egy vékony krumpliréteg. A kikapart krumplit félretehetjük más ételhez (pl. krumplis lángoshoz vagy püréhez).
Az olvasztott vajat összekeverjük a zúzott fokhagymával, sóval, borssal és oregánóval, majd a krumplihajók belsejét alaposan megkenjük vele.
A töltelékhez a tejfölt összekeverjük 70 g baconnel és 160 g reszelt sajttal. Ezzel megtöltjük a krumplihajókat.
A tetejükre rászórjuk a maradék baconkockákat és sajtot. 200 °C-os sütőben 10–15 percig sütjük, amíg a sajt enyhén megpirul.
Kicsit hűlni hagyjuk, majd melegen tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









