Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött krumpli hajók recept

Töltött krumpli hajók
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók:

    • 7 db krumpli (egyforma)
    • 80 g vaj
    • bors
    • oregánó
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 100 g kockázott bacon
    • 250 ml tejföl
    • 200 g reszelt sajt

    Elkészítése

    A krumplikat alaposan megmossuk, majd héjában, alufóliába csomagolva sütjük 200 °C-os sütőben 45–50 percig. A sütési idő függ a krumplik méretétől, fontos, hogy teljesen átsüljenek.

    A langyosra hűlt krumplikat hosszában félbevágjuk. A belsejüket úgy kaparjuk ki, hogy a héjon belül maradjon egy vékony krumpliréteg. A kikapart krumplit félretehetjük más ételhez (pl. krumplis lángoshoz vagy püréhez).

    Az olvasztott vajat összekeverjük a zúzott fokhagymával, sóval, borssal és oregánóval, majd a krumplihajók belsejét alaposan megkenjük vele.

    A töltelékhez a tejfölt összekeverjük 70 g baconnel és 160 g reszelt sajttal. Ezzel megtöltjük a krumplihajókat.

    A tetejükre rászórjuk a maradék baconkockákat és sajtot. 200 °C-os sütőben 10–15 percig sütjük, amíg a sajt enyhén megpirul.

    Kicsit hűlni hagyjuk, majd melegen tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek