Hozzávalók:
Elkészítése
A krumplikat alaposan megmossuk, majd héjában, alufóliába csomagolva sütjük 200 °C-os sütőben 45–50 percig. A sütési idő függ a krumplik méretétől, fontos, hogy teljesen átsüljenek.
A langyosra hűlt krumplikat hosszában félbevágjuk. A belsejüket úgy kaparjuk ki, hogy a héjon belül maradjon egy vékony krumpliréteg. A kikapart krumplit félretehetjük más ételhez (pl. krumplis lángoshoz vagy püréhez).
Az olvasztott vajat összekeverjük a zúzott fokhagymával, sóval, borssal és oregánóval, majd a krumplihajók belsejét alaposan megkenjük vele.
A töltelékhez a tejfölt összekeverjük 70 g baconnel és 160 g reszelt sajttal. Ezzel megtöltjük a krumplihajókat.
A tetejükre rászórjuk a maradék baconkockákat és sajtot. 200 °C-os sütőben 10–15 percig sütjük, amíg a sajt enyhén megpirul.
Kicsit hűlni hagyjuk, majd melegen tálaljuk.