Töltött krumpli hajók

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Töltött krumpli hajók

Hozzávalók:

  • 7 db krumpli (egyforma)
  • 80 g vaj
  • bors
  • oregánó
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 100 g kockázott bacon
  • 250 ml tejföl
  • 200 g reszelt sajt

Elkészítése

A krumplikat alaposan megmossuk, majd héjában, alufóliába csomagolva sütjük 200 °C-os sütőben 45–50 percig. A sütési idő függ a krumplik méretétől, fontos, hogy teljesen átsüljenek.

A langyosra hűlt krumplikat hosszában félbevágjuk. A belsejüket úgy kaparjuk ki, hogy a héjon belül maradjon egy vékony krumpliréteg. A kikapart krumplit félretehetjük más ételhez (pl. krumplis lángoshoz vagy püréhez).

Az olvasztott vajat összekeverjük a zúzott fokhagymával, sóval, borssal és oregánóval, majd a krumplihajók belsejét alaposan megkenjük vele.

A töltelékhez a tejfölt összekeverjük 70 g baconnel és 160 g reszelt sajttal. Ezzel megtöltjük a krumplihajókat.

A tetejükre rászórjuk a maradék baconkockákat és sajtot. 200 °C-os sütőben 10–15 percig sütjük, amíg a sajt enyhén megpirul.

Kicsit hűlni hagyjuk, majd melegen tálaljuk.