Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Slambuc (öreglebbencs) recept

Slambuc (öreglebbencs)
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 nagyobb fej vöröshagyma (karikázva)
    • pár szelet jó szalonna (felkockázva)
    • 1 szál kolbász (karikázva)
    • 1 csomag lebbencs tészta
    • 4 db burgonya (felkockázva)
    • bors
    • ételízesítő
    • pirospaprika

    Elkészítése:

    A szalonnát zsírjára sütjük, majd kiszedjük a fazékból. A visszamaradt zsiradékon kissé megpirítjuk a lebbencs tésztát. Ha a tészta már szép színt kapott, azt is kiszedjük, és a zsiradékra dobjuk az aprított hagymát. Ha szükséges, egy kis zsírt még adhatunk hozzá.

    A hagymát megfonnyasztjuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy kevés vízzel felöntjük, és pirospaprikával megszórjuk. Ezután hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott burgonyát, ismét fűszerezzük, és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi.

    Amikor a krumpli már félig megpuhult, beletesszük a lebbencs tésztát és a karikázott kolbászt, majd annyi vizet öntünk hozzá, hogy jól ellepje az egészet. Addig főzzük, amíg a burgonya és a tészta is puhára fő.

    A végén visszatesszük a sült szalonnadarabokat. A tészta idővel felszívja a levet, így szaftos lesz a végeredmény. Ha inkább paprikás krumpli jellegű, levesesebb ételt szeretnénk, hagyhatunk benne több levet, de akkor is finom, ha inkább krumplis tésztaszerűre készítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá