Hozzávalók:
Elkészítése:
A szalonnát zsírjára sütjük, majd kiszedjük a fazékból. A visszamaradt zsiradékon kissé megpirítjuk a lebbencs tésztát. Ha a tészta már szép színt kapott, azt is kiszedjük, és a zsiradékra dobjuk az aprított hagymát. Ha szükséges, egy kis zsírt még adhatunk hozzá.
A hagymát megfonnyasztjuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy kevés vízzel felöntjük, és pirospaprikával megszórjuk. Ezután hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott burgonyát, ismét fűszerezzük, és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi.
Amikor a krumpli már félig megpuhult, beletesszük a lebbencs tésztát és a karikázott kolbászt, majd annyi vizet öntünk hozzá, hogy jól ellepje az egészet. Addig főzzük, amíg a burgonya és a tészta is puhára fő.
A végén visszatesszük a sült szalonnadarabokat. A tészta idővel felszívja a levet, így szaftos lesz a végeredmény. Ha inkább paprikás krumpli jellegű, levesesebb ételt szeretnénk, hagyhatunk benne több levet, de akkor is finom, ha inkább krumplis tésztaszerűre készítjük.