Slambuc (öreglebbencs)

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Slambuc (öreglebbencs)

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb fej vöröshagyma (karikázva)
  • pár szelet jó szalonna (felkockázva)
  • 1 szál kolbász (karikázva)
  • 1 csomag lebbencs tészta
  • 4 db burgonya (felkockázva)
  • bors
  • ételízesítő
  • pirospaprika

Elkészítése:

A szalonnát zsírjára sütjük, majd kiszedjük a fazékból. A visszamaradt zsiradékon kissé megpirítjuk a lebbencs tésztát. Ha a tészta már szép színt kapott, azt is kiszedjük, és a zsiradékra dobjuk az aprított hagymát. Ha szükséges, egy kis zsírt még adhatunk hozzá.

A hagymát megfonnyasztjuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy kevés vízzel felöntjük, és pirospaprikával megszórjuk. Ezután hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott burgonyát, ismét fűszerezzük, és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi.

Amikor a krumpli már félig megpuhult, beletesszük a lebbencs tésztát és a karikázott kolbászt, majd annyi vizet öntünk hozzá, hogy jól ellepje az egészet. Addig főzzük, amíg a burgonya és a tészta is puhára fő.

A végén visszatesszük a sült szalonnadarabokat. A tészta idővel felszívja a levet, így szaftos lesz a végeredmény. Ha inkább paprikás krumpli jellegű, levesesebb ételt szeretnénk, hagyhatunk benne több levet, de akkor is finom, ha inkább krumplis tésztaszerűre készítjük.