Krumplin-szalonnán sült sajtos virsli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 70 dkg burgonya
- 25 dkg virsli
- 10 dkg.füstölt szalonna
- 20 dkg sajt
- 450 gramm tejföl
- 1 kk ételízesítő
- 1 tk petrezselyemzöld
- só ízlés
- bors ízlés szerint
A krumpli sütéshez:
5 dl étolaj
A hőálló tál kenéséhez:
- 1 csapott ek zsír
Elkészítése:
A krumplit meghámoztam, megmostam és közepes vastagságú szeletekre vágtam.
Az oolajat felhevítettem és a krumplit két részletben kisütöttem, majd papírtörlőre szedtem.
A virslit hosszában bevagdostam és sajt darabokat tűztem a résekbe.
A szalonnát felaprítottam.
A sütőtálat zsírral kikentem. Az első adag kisült krumplit az aljába tettem, meghintettem sóval, ráhelyeztem a sajtos virsliket és rászórtam a szalonnát.
A tejfölt sóval és borssal összekevertem, majd a virslire kentem. A másik adag krumplival befedtem és reszelt sajttal megszórtam.
190 fokra melegített sütőben szép aranybarnára sütöttem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »