Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krumplin-szalonnán sült sajtos virsli recept

Krumplin-szalonnán sült sajtos virsli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg burgonya
    • 25 dkg virsli
    • 10 dkg.füstölt szalonna
    • 20 dkg sajt
    • 450 gramm tejföl
    • 1 kk ételízesítő
    • 1 tk petrezselyemzöld
    • só ízlés
    • bors ízlés szerint

    A krumpli sütéshez:

    5 dl étolaj

    A hőálló tál kenéséhez:

    • 1 csapott ek zsír

    Elkészítése:

    A krumplit meghámoztam, megmostam és közepes vastagságú szeletekre vágtam.

    Az oolajat felhevítettem és a krumplit két részletben kisütöttem, majd papírtörlőre szedtem.

    A virslit hosszában bevagdostam és sajt darabokat tűztem a résekbe.

    A szalonnát felaprítottam.

    A sütőtálat zsírral kikentem. Az első adag kisült krumplit az aljába tettem, meghintettem sóval, ráhelyeztem a sajtos virsliket és rászórtam a szalonnát.

    A tejfölt sóval és borssal összekevertem, majd a virslire kentem. A másik adag krumplival befedtem és reszelt sajttal megszórtam.

    190 fokra melegített sütőben szép aranybarnára sütöttem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá