Krumplin-szalonnán sült sajtos virsli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 70 dkg burgonya
- 25 dkg virsli
- 10 dkg.füstölt szalonna
- 20 dkg sajt
- 450 gramm tejföl
- 1 kk ételízesítő
- 1 tk petrezselyemzöld
- só ízlés
- bors ízlés szerint
A krumpli sütéshez:
5 dl étolaj
A hőálló tál kenéséhez:
- 1 csapott ek zsír
Elkészítése:
A krumplit meghámoztam, megmostam és közepes vastagságú szeletekre vágtam.
Az oolajat felhevítettem és a krumplit két részletben kisütöttem, majd papírtörlőre szedtem.
A virslit hosszában bevagdostam és sajt darabokat tűztem a résekbe.
A szalonnát felaprítottam.
A sütőtálat zsírral kikentem. Az első adag kisült krumplit az aljába tettem, meghintettem sóval, ráhelyeztem a sajtos virsliket és rászórtam a szalonnát.
A tejfölt sóval és borssal összekevertem, majd a virslire kentem. A másik adag krumplival befedtem és reszelt sajttal megszórtam.
190 fokra melegített sütőben szép aranybarnára sütöttem.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »