Krumplin-szalonnán sült sajtos virsli recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 70 dkg burgonya
- 25 dkg virsli
- 10 dkg.füstölt szalonna
- 20 dkg sajt
- 450 gramm tejföl
- 1 kk ételízesítő
- 1 tk petrezselyemzöld
- só ízlés
- bors ízlés szerint
A krumpli sütéshez:
5 dl étolaj
A hőálló tál kenéséhez:
- 1 csapott ek zsír
Elkészítése:
A krumplit meghámoztam, megmostam és közepes vastagságú szeletekre vágtam.
Az oolajat felhevítettem és a krumplit két részletben kisütöttem, majd papírtörlőre szedtem.
A virslit hosszában bevagdostam és sajt darabokat tűztem a résekbe.
A szalonnát felaprítottam.
A sütőtálat zsírral kikentem. Az első adag kisült krumplit az aljába tettem, meghintettem sóval, ráhelyeztem a sajtos virsliket és rászórtam a szalonnát.
A tejfölt sóval és borssal összekevertem, majd a virslire kentem. A másik adag krumplival befedtem és reszelt sajttal megszórtam.
190 fokra melegített sütőben szép aranybarnára sütöttem.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.