Krumplin-szalonnán sült sajtos virsli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 70 dkg burgonya
  • 25 dkg virsli
  • 10 dkg.füstölt szalonna
  • 20 dkg sajt
  • 450 gramm tejföl
  • 1 kk ételízesítő
  • 1 tk petrezselyemzöld
  • só ízlés
  • bors ízlés szerint

A krumpli sütéshez:

5 dl étolaj

A hőálló tál kenéséhez:

  • 1 csapott ek zsír

Elkészítése:

A krumplit meghámoztam, megmostam és közepes vastagságú szeletekre vágtam.

Az oolajat felhevítettem és a krumplit két részletben kisütöttem, majd papírtörlőre szedtem.

A virslit hosszában bevagdostam és sajt darabokat tűztem a résekbe.

A szalonnát felaprítottam.

A sütőtálat zsírral kikentem. Az első adag kisült krumplit az aljába tettem, meghintettem sóval, ráhelyeztem a sajtos virsliket és rászórtam a szalonnát.

A tejfölt sóval és borssal összekevertem, majd a virslire kentem. A másik adag krumplival befedtem és reszelt sajttal megszórtam.

190 fokra melegített sütőben szép aranybarnára sütöttem.