Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krumplifőzelék sertéspörkölttel recept

Krumplifőzelék sertéspörkölttel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Főzelékhez:

    • 1 kg burgonya
    • 4-5 db babérlevél
    • víz
    • 1 nagyobb csipet só
    • 150 g tejföl
    • 2 evőkanál liszt

    Pörkölthöz:

    • 50 dkg sertés lapocka
    • 2 közepes fej vöröshagyma
    • étolaj
    • 1 paradicsom
    • 1 fehér paprika
    • őrölt pirospaprika
    • csipet bors
    • csipet őrölt kömény
    • víz

    Elkészítése:

    A vöröshagymát meghámozzuk és egy edénybe helyezzük. Kevés olajat öntünk rá és aranybarnára pirítjuk. A

    meddig pirul a hagyma felkockázzuk a paradicsomot, a fehér paprikát, majd a sertés lapockát.

    Az aranybarna hagymára rátesszük a paradicsomot és a paprikát, majd takarék lángon egy kicsit összesütjük őket.

    Ezután megszórjuk őrölt pirospaprikával, sóval, borssal, az őrölt köménnyel és kicsit összeforgatjuk, majd beletesszük a húst és felöntjük vízzel. Annyi víz kell hozzá, hogy ellepje a húst. Ezután puhára főzzük a húst.

    Ameddig fő a pörkölt elkészítjük a főzeléket.

    A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és felöntjük annyi vízzel amely ellepi. Ezután felforraljuk, sózzuk és hozzáadjuk a babérlevelet. Amikor a burgonya puhára főtt, elkészítjük a habarást.

    A tejfölt a liszttel simára keverjük majd a főzelékhez öntjük és elkeverjük.

    A kész főzelékből a babérleveleket kivesszük és a pörkölttel fogyasztjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá