Krumplifőzelék sertéspörkölttel recept

Hozzávalók:
Főzelékhez:
- 1 kg burgonya
- 4-5 db babérlevél
- víz
- 1 nagyobb csipet só
- 150 g tejföl
- 2 evőkanál liszt
Pörkölthöz:
- 50 dkg sertés lapocka
- 2 közepes fej vöröshagyma
- étolaj
- 1 paradicsom
- 1 fehér paprika
- őrölt pirospaprika
- csipet bors
- csipet őrölt kömény
- só
- víz
Elkészítése:
A vöröshagymát meghámozzuk és egy edénybe helyezzük. Kevés olajat öntünk rá és aranybarnára pirítjuk. A
meddig pirul a hagyma felkockázzuk a paradicsomot, a fehér paprikát, majd a sertés lapockát.
Az aranybarna hagymára rátesszük a paradicsomot és a paprikát, majd takarék lángon egy kicsit összesütjük őket.
Ezután megszórjuk őrölt pirospaprikával, sóval, borssal, az őrölt köménnyel és kicsit összeforgatjuk, majd beletesszük a húst és felöntjük vízzel. Annyi víz kell hozzá, hogy ellepje a húst. Ezután puhára főzzük a húst.
Ameddig fő a pörkölt elkészítjük a főzeléket.
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és felöntjük annyi vízzel amely ellepi. Ezután felforraljuk, sózzuk és hozzáadjuk a babérlevelet. Amikor a burgonya puhára főtt, elkészítjük a habarást.
A tejfölt a liszttel simára keverjük majd a főzelékhez öntjük és elkeverjük.
A kész főzelékből a babérleveleket kivesszük és a pörkölttel fogyasztjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »