Krumplifőzelék sertéspörkölttel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Krumplifőzelék sertéspörkölttel

Hozzávalók:
Főzelékhez:

  • 1 kg burgonya
  • 4-5 db babérlevél
  • víz
  • 1 nagyobb csipet só
  • 150 g tejföl
  • 2 evőkanál liszt

Pörkölthöz:

  • 50 dkg sertés lapocka
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • étolaj
  • 1 paradicsom
  • 1 fehér paprika
  • őrölt pirospaprika
  • csipet bors
  • csipet őrölt kömény
  • víz

Elkészítése:

A vöröshagymát meghámozzuk és egy edénybe helyezzük. Kevés olajat öntünk rá és aranybarnára pirítjuk. A

meddig pirul a hagyma felkockázzuk a paradicsomot, a fehér paprikát, majd a sertés lapockát.

Az aranybarna hagymára rátesszük a paradicsomot és a paprikát, majd takarék lángon egy kicsit összesütjük őket.

Ezután megszórjuk őrölt pirospaprikával, sóval, borssal, az őrölt köménnyel és kicsit összeforgatjuk, majd beletesszük a húst és felöntjük vízzel. Annyi víz kell hozzá, hogy ellepje a húst. Ezután puhára főzzük a húst.

Ameddig fő a pörkölt elkészítjük a főzeléket.

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és felöntjük annyi vízzel amely ellepi. Ezután felforraljuk, sózzuk és hozzáadjuk a babérlevelet. Amikor a burgonya puhára főtt, elkészítjük a habarást.

A tejfölt a liszttel simára keverjük majd a főzelékhez öntjük és elkeverjük.

A kész főzelékből a babérleveleket kivesszük és a pörkölttel fogyasztjuk.