Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kölesgombóc mézes növényi joghurttal recept

Kölesgombóc mézes növényi joghurttal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    • 150 g száraz köles (alaposan átmosva)
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 4 evőkanál kristálycukor
    • 3 evőkanál búzadara
    • 300 ml zabtej
    • 1 citrom héja
    • darált dió
    • növényi joghurt
    • méz (ízlés szerint a tunkoláshoz)

    Elkészítése:

    Az átmosott kölest 45-50 perc alatt háromszoros vízben, fedő alatt, alacsony lángon puhára főzzük.

    Ha megpuhult, hozzáadjuk a búzadarát, a zabtejet, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, alaposan átkeverjük és alacsony lángon addig főzzük, amíg a köles és a búzadara be nem szívják a zabtejet.

    Végül egy alaposan megmosott citrom héját reszeljük hozzá.

    Átkeverjük, megvárjuk, míg a massza kihűl, majd evőkanálnyi adagokból a két tenyerünk közt görgetve golyókat formázunk. A golyókat darált dióba forgatjuk és mézes joghurttal tálalva fogyasztjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek