Kölesgombóc mézes növényi joghurttal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 150 g száraz köles (alaposan átmosva)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 3 evőkanál búzadara
  • 300 ml zabtej
  • 1 citrom héja
  • darált dió
  • növényi joghurt
  • méz (ízlés szerint a tunkoláshoz)

Elkészítése:

Az átmosott kölest 45-50 perc alatt háromszoros vízben, fedő alatt, alacsony lángon puhára főzzük.

Ha megpuhult, hozzáadjuk a búzadarát, a zabtejet, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, alaposan átkeverjük és alacsony lángon addig főzzük, amíg a köles és a búzadara be nem szívják a zabtejet.

Végül egy alaposan megmosott citrom héját reszeljük hozzá.

Átkeverjük, megvárjuk, míg a massza kihűl, majd evőkanálnyi adagokból a két tenyerünk közt görgetve golyókat formázunk. A golyókat darált dióba forgatjuk és mézes joghurttal tálalva fogyasztjuk.