Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kölesfasírt paszternákkal recept

Kölesfasírt paszternákkal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg köles
    • 1 kisebb vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 tk majoranna
    • 0,5 tk őrölt kömény
    • 0,5 tk szerecsendió
    • őrölt bors
    • petrezselyemzöld
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • zsemlemorzsa
    • 2-3 ek olívaolaj

    Paszternák hozzávalói:

    • 30 dkg paszternák
    • 1 citrom leve
    • 2 ek méz
    • 1 tk magos dijoni mustár
    • 2 ek olívaolaj

    Elkészítése:

    A kölest főzzük puhára háromszoros mennyiségű vízben, majd hűtsük ki, hogy éppen csak langyos legyen.

    Amikor már csak langyos, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és a petrezselyemzöldet, majd nyomjuk bele a fokhagymagerezdeket. Ezután ízlés szerint fűszerezzük, és keverjük jól össze. Végül adjuk hozzá az egész tojást, majd ismét alaposan keverjük össze úgy, hogy egy formázható masszát kapjunk.

    Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd spricceljük meg olívaolajjal. (Bármilyen olajat használhatunk.)

    Az összegyúrt masszából vizes kézzel formázzunk kisebb golyókat, majd kicsit lapítsuk el, és forgassuk bele a zsemlemorzsába.

    Helyezzük a kölespogácsákat egymás mellé az olajjal megspriccelt sütőpapírra, majd szintén spricceljük le mindegyik tetejét is olívaolajjal.

    Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 30 perc alatt világos zsemleszínűre a fasírtokat. (Én légkeveréses módban, 150 fokon 30 percig sütöttem.)

    A paszternákot tisztítsuk meg, és enyhén sós vízben főzzük puhára. Ezután szűrjük le, és hagyjuk teljesen kihűlni.

    A citrom levét keverjük simára a mézzel, a mustárral, az olívaolajjal és egy csipet sóval. Ezután kanalazzuk rá a teljesen kihűlt paszternákra, majd forgassuk alaposan össze. Tálalás előtt hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek jól átjárják.

    Tálaláskor kínáljuk a köles fasírthoz a paszternákot, vagy ízlés szerint salátát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá