Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kolbászos töltött krumpli snidlingmártással recept

Kolbászos töltött krumpli snidlingmártással
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 9 közepes nagyságú krumpli
    • kb. 3 dkg szárazkolbász
    • 1 kis csokor friss snidling
    • 1 tubus tömlős sajt
    • 3 ek tejföl
    • 1 nagy csipet só
    • 1 csipet bors
    • 5 dkg reszelt sajt

    Mártáshoz:

    • 1 púpos ek margarin
    • 1 púpos ek liszt
    • 1,5 dl tej
    • 1 nagy csipet só
    • 1 csapott kk házi fokhagymakrém (esetleg 1-2 gerezd fokhagyma)
    • 1 kis csokor friss snidling

    Elkészítése:

    A krumplikat alaposan megtisztítjuk, sós vízben megfőzzük. A megfőtt krumplikat kivájjuk, a belsejüket egy tálba tesszük, áttörjük.

    A kolbászt és a snidlinget apróra vágjuk, az áttört krumplihoz adjuk a tömlős sajttal, a tejföllel együtt, sózzuk, borsozzuk, és jól összeforgatjuk.

    A kivájt krumplikat egy alufóliával kibélelt, közepes tepsibe állítjuk, meghintjük a belsejüket kevéske sóval, majd megtöltjük a kolbászos krumplival. Nekem maradt egy kis töltelék, az a szakács kóstolója lett :-) A tetejére halmozzuk a reszelt sajtot.

    Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt hőlégkeveréssel szép világos barnára sütjük.

    Közben elkészítjük a snidlingmártást. A margarint egy tálkában kis lángon felolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, csomómentesre keverjük, majd a tejet fokozatosan adagolva besűrítjük. Sózzuk, hozzáadjuk a fokhagymakrémet.
    Legvégül beleszórjuk az egész apróra vágott snidlinget.

    A szószt tányérra kanalazzuk és a töltött krumplikat ráültetve, azonnal tálaljuk.

    Tipp:

    Tulajdonképpen ez olyan hűtőürítő étel, hisz az került bele, amit épp bent találtam. Természetesen az ízlésünk és a frigónk tartalma szerint változtatható a töltelék. Kolbász helyett mehet bele maradék szalámi, bacon vagy pirított szalonna. A snidling helyettesíthető petrezselyemlevéllel. Nagyon laktató és a mártás igazán különleges kísérője, nem érdemes elhagyni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá