Hozzávalók:
Mártáshoz:
Elkészítése:
A krumplikat alaposan megtisztítjuk, sós vízben megfőzzük. A megfőtt krumplikat kivájjuk, a belsejüket egy tálba tesszük, áttörjük.
A kolbászt és a snidlinget apróra vágjuk, az áttört krumplihoz adjuk a tömlős sajttal, a tejföllel együtt, sózzuk, borsozzuk, és jól összeforgatjuk.
A kivájt krumplikat egy alufóliával kibélelt, közepes tepsibe állítjuk, meghintjük a belsejüket kevéske sóval, majd megtöltjük a kolbászos krumplival. Nekem maradt egy kis töltelék, az a szakács kóstolója lett :-) A tetejére halmozzuk a reszelt sajtot.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt hőlégkeveréssel szép világos barnára sütjük.
Közben elkészítjük a snidlingmártást. A margarint egy tálkában kis lángon felolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, csomómentesre keverjük, majd a tejet fokozatosan adagolva besűrítjük. Sózzuk, hozzáadjuk a fokhagymakrémet.
Legvégül beleszórjuk az egész apróra vágott snidlinget.
A szószt tányérra kanalazzuk és a töltött krumplikat ráültetve, azonnal tálaljuk.
Tulajdonképpen ez olyan hűtőürítő étel, hisz az került bele, amit épp bent találtam. Természetesen az ízlésünk és a frigónk tartalma szerint változtatható a töltelék. Kolbász helyett mehet bele maradék szalámi, bacon vagy pirított szalonna. A snidling helyettesíthető petrezselyemlevéllel. Nagyon laktató és a mártás igazán különleges kísérője, nem érdemes elhagyni.