Kolbászos töltött krumpli snidlingmártással

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Kolbászos töltött krumpli snidlingmártással

Hozzávalók:

  • 9 közepes nagyságú krumpli
  • kb. 3 dkg szárazkolbász
  • 1 kis csokor friss snidling
  • 1 tubus tömlős sajt
  • 3 ek tejföl
  • 1 nagy csipet só
  • 1 csipet bors
  • 5 dkg reszelt sajt

Mártáshoz:

  • 1 púpos ek margarin
  • 1 púpos ek liszt
  • 1,5 dl tej
  • 1 nagy csipet só
  • 1 csapott kk házi fokhagymakrém (esetleg 1-2 gerezd fokhagyma)
  • 1 kis csokor friss snidling

Elkészítése:

A krumplikat alaposan megtisztítjuk, sós vízben megfőzzük. A megfőtt krumplikat kivájjuk, a belsejüket egy tálba tesszük, áttörjük.

A kolbászt és a snidlinget apróra vágjuk, az áttört krumplihoz adjuk a tömlős sajttal, a tejföllel együtt, sózzuk, borsozzuk, és jól összeforgatjuk.

A kivájt krumplikat egy alufóliával kibélelt, közepes tepsibe állítjuk, meghintjük a belsejüket kevéske sóval, majd megtöltjük a kolbászos krumplival. Nekem maradt egy kis töltelék, az a szakács kóstolója lett :-) A tetejére halmozzuk a reszelt sajtot.

Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt hőlégkeveréssel szép világos barnára sütjük.

Közben elkészítjük a snidlingmártást. A margarint egy tálkában kis lángon felolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, csomómentesre keverjük, majd a tejet fokozatosan adagolva besűrítjük. Sózzuk, hozzáadjuk a fokhagymakrémet.
Legvégül beleszórjuk az egész apróra vágott snidlinget.

A szószt tányérra kanalazzuk és a töltött krumplikat ráültetve, azonnal tálaljuk.

Tipp:

Tulajdonképpen ez olyan hűtőürítő étel, hisz az került bele, amit épp bent találtam. Természetesen az ízlésünk és a frigónk tartalma szerint változtatható a töltelék. Kolbász helyett mehet bele maradék szalámi, bacon vagy pirított szalonna. A snidling helyettesíthető petrezselyemlevéllel. Nagyon laktató és a mártás igazán különleges kísérője, nem érdemes elhagyni.