Kínai szezámmagos csirke falatok recept

Hozzávalók:
A páchoz:
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál fehérbor
- 1 mokkáskanál fehér bors
- 50 dkg csirkemell
A bundához:
- ízlés szerint só
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 evőkanál étolaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 9 evőkanál finomliszt
- ízlés szerint só
- 1 dl víz
A mázhoz:
- 2 dl ketchup
- 2 evőkanál méz
- ízlés szerint szezámmag
Elkészítése:
A csirkemelleket nagyobb kockákra vágjuk.
A pác hozzávalóit összekeverjük és beleforgatjuk a húst, majd néhány órán át hagyjuk benne pácolódni.
A bunda hozzávalóit összekeverjük, majd a pácból kiszedett húsokat beleforgjuk a tésztába és bő, felforrósított olajban kisütjük.
A máz hozzávalóit kikeverjük és a kisült, lecsepegtetett húsokat beleforgatjuk. Szezámmaggal megszórjuk és rizzsel tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »